Mijn 3 favoriete inspiratie tips

3 favoriete inspiratie tips | succesvol-bloggen.nl

Inspiratie voor het maken van nieuwe artikelen, social media of een nieuwsbrief. Je wilt zo origineel mogelijk voor de dag komen, met steeds iets nieuws. Elke dag weer. Social media voert de druk op, de algoritmes dwingen je om meerdere keren per dag iets op een kanaal te posten. Google wil dat je minstens elke week iets nieuws van waarde plaatst op je website. Al die druk bij elkaar kan ervoor zorgen dat je leegloopt. Daarom deel ik graag mijn 3 favoriete inspiratie tips met jou voor het bedenken van nieuwe content.

.

Mijn 3 favoriete tips om inspiratie te krijgen

Onderstaande 3 tips zijn manieren die ik zelf gebruik en goed werken. Niet alleen bij mij trouwens, het zijn beproefde methodes die je op je eigen manier kunt toepassen. Lees vooral door want daar staat nog een extra bonustip die ook heel goed werkt.

.

Tip nummer 1: ga naar buiten

Achter je computer gebeurd het niet, laat het krampachtige los. Dan merk je vanzelf dat er opeens weer inspiratie is.
Kijk gewoon eens om je heen naar het alledaagse en zet dat in de spotlights. Het alledaagse is mooi en bijzonder genoeg. Het hoeft allemaal niet speciaal, groots of meeslepend te zijn. Een klein inzicht, een blik op een probleem, een ervaring delen is genoeg. Wat voor jou dagelijkse kost is, is voor iemand anders bijzonder. Of het nu privé of zakelijk is.

Kijk eens goed naar je doelgroep, waar is behoefte aan?
Hoe kun je ze goed bedienen? Een vraag beantwoorden of een probleem kleiner maken en een mogelijke oplossing geven?
Praat met je doelgroep, kijk naar ze en lees over ze.
Uiteindelijk gaat het niet om jou maar om de ander.

.

Tip 2: ga eens intuïtief schrijven

Intuïtief schrijven helpt je heel erg om vanuit gevoel te schrijven. Dit is hetgeen waar mensen op aanhaken.
Intuïtief schrijven helpt om los te schrijven zonder er teveel bij na te denken. Wat je maakt publiceer je niet (direct). Zinnen, woorden, gevoelens en gedachten gebruik je later om je artikelen persoonlijker te maken.

Ik daag je uit.

Ga eens 10 minuten zitten, pak een voorwerp of een tijdschrift en ga er mee aan de slag. Beperk je tot datgene wat je hebt gekozen, niets meer of minder. Waar doet het je aan denken, welk gevoel roept het op, wat zie je, welke associaties heb je …verzin het maar! Er komt altijd iets bovendrijven, onverwachts en daarom juist zo leuk.

Probeer elke dag eens 10 minuten intuïtief te schrijven, dan merk je dat het creatieve proces steeds makkelijker gaat stromen.
In de ochtend als je verder nog niets aan je hoofd hebt werkt goed, maar (laat) in de avond werkt ook fijn (mijn persoonlijke voorkeur).

Lees ook het artikel “Schrijf eens een blogartikel zoals je nog nooit gedaan hebt“.

 

.

Tip 3: aan de slag met het maken van een Mindmap

Neem een onderwerp en bedenk diverse invalshoeken, maak er een mindmap van. Wees niet bang dat je niet genoeg te vertellen hebt, een mindmap kun je later weer aanvullen als je opeens iets te binnen schiet. Vaak is het zo dat door te associeren je op veel meer ideeën komt. Ga gewoon door totdat je leeg bent. Je zult verbaasd zijn over de hoeveelheid onderwerpen waar je iets mee kunt.
Belangrijk: bewaar alle mindmaps die je maakt! Het is een bron van inspiratie, haakjes van waaruit je verder kunt werken.

Lees ook het artikel “Mindmap: wat, hoe en waarom“.

 

Vooruit nog een extra tip

Ook een hele goede die altijd werkt, probeer het maar eens.

.

Wat werkt voor jou goed om inspiratie te krijgen?

Laat het weten in een reactie!