Creatieve visuele content voor je blog

Special Zakelijk bloggen tips | Succesvol-Bloggen.nl | bloggen | contentstrategie

12 speciaal geselecteerde artikelen

Visuele content voor je blog

Bloggen Zonder Tekst, zoals je zult begrijpen is dit met een knipoog. Want 100% zonder tekst gaat niet. Waar het om gaat is dat je slim gebruik maakt met de informatie of het verhaal dat je hebt. Dat je jezelf niet laat beperken door alleen tekst. Waarom?

Zoveel mensen zoveel smaken. Maar je hebt ook te maken met de tijd én de situatie waarin iemand zich bevindt. Door hier op in te spelen bereik je een veel grotere groep mensen binnen jouw doelgroep. Een paar voorbeelden:

  • Je zit in trein op je mobiel (dat doet echt iedereen). In de tijdlijn van Linkedin zie je een video, het geluid zet je niet aan. Gelukkig heeft de video ondertiteling zodat je toch de strekking meekrijgt.
  • Je loopt elke dag een paar kilometer hard, ondertussen luister je naar een podcast.
  • Je checkt elke ochtend even snel een paar sites voor relevante artikelen. Je ziet er een staan en bekijkt de infographic. Nu weet je direct de kern van het verhaal. Lezen komt later wel.
  • Je hangt in de avond op de bank en bent een beetje aan het surfen. Je ziet een interactieve afbeelding met handige links, video’s en foto’s. Voor je het weet ben je 10 minuten verder en heb je door één afbeelding veel informatie tot je genomen over een specifiek onderwerp. Makkelijk te onthouden ook.

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar niet alles is voor jou geschikt. Je moet goed kijken waar de behoefte van jouw doelgroep ligt en wat binnen jouw eigen mogelijkheden ligt.

Het grote voordeel van deze manier van bloggen is dat je veel meer met je materiaal kunt doen. Wijzer werken en voor Meer Doen Met Minder. Je hebt tevens ook veel meer materiaal waarmee je gaat promoten. Waardoor je je zichtbaarheid vele mate vergroot.

De 12 speciaal geselecteerde artikelen hebben allemaal een andere vorm van bloggen in zich. Je ziet dat er nog steeds tekst in staat, dat komt ook doordat dit voorbeeld / inspiratie artikelen zijn voor jou. De invulling is namelijk geheel aan jou.

Bloggen Zonder Tekst is niet moeilijk. Het gaat om de inhoud en wat je ermee doet. Mogelijkheden zien en kansen benutten. Maar ook er veel lol in hebben. Zien wat een video doet of een infographic. Want als jij lol hebt in het maken dan heeft jouw bezoeker ook veel meer lol in lezen en kijken. Dan komt hij terug en dat is precies wat je wilt.

Maak een filmpje van een bestaand artikel

Wil je leren hoe je van een bestaand blogartikel een filmpje maakt? Download dan het stappenplan en je hebt binnen 15 minuten er een klaar. Iedereen kan het!

Succes!

Er zijn nog 5 andere specials