Een miniblog op Linkedin, zo doe je er meer mee

miniblog linkedin

Linkedin en bloggen, een prima combinatie. Je hebt uiteraard de mogelijkheid om een heel artikel te publiceren maar korte mini blogs als update in je tijdlijn zijn een prima alternatief. Dan maak je een miniblog. Wat je deelt én hoe je er meer mee kunt doen vertel ik je in dit artikel.

 

Miniblogs op Linkedin

Zoals je waarschijnlijk wel weet is Linkedin een zakelijk netwerk. Met een andere behoefte dan bijvoorbeeld Facebook. Op Linkedin deel je vooral je kennis. Je laat je expertise zien aan een groter publiek dan alleen je eigen netwerk.
Eerlijk is eerlijk, als je een artikel publiceert op Linkedin dan heb je een groter bereik dan alleen een statusupdate. Omdat je niet altijd zin en tijd hebt om een lang artikel te maken is een miniblog in je eigen tijdlijn een heel goed alternatief.

 .

Wat vertel je in een miniblog?

Zoals gezegd draait het er vooral om om je expertise te laten zien. Dat kan op vele manieren. Zoals bijvoorbeeld het geven van tips, een inzicht, een anekdote, een stappenplan, e.d. Genoeg waarde waar je lezer echt iets aan heeft. Wordt dit gewaardeerd dan is de kans groot dat je een “like” krijgt en zelfs een reactie (vraag daarom!).

De like is belangrijk, want hierdoor wordt jouw update gezien door het netwerk van de persoon die deze like geeft. De zogenaamde 2e cirkel (de 1e cirkel is je eigen netwerk). Dát maakt het zo interessant, want hierdoor volgen vaak uitnodigingen om te linken. je eigen netwerk wordt dus vergroot.

 

 

.

Hoe vaak maak je een miniblog?

Een dooddoener maar dat is in principe aan jou. Houd er wel rekening mee dat niet dat iedereen dagelijks op dit sociale netwerk aanwezig is. Speel ermee en zie wat je updates doen. Vijf keer per week iets nieuws aanbieden is echt niet nodig.
Wissel ook vooral af: geef eigen gemaakte updates en geef likes aan interessante updates van anderen. Dit laatste wordt ook weer gezien door jouw netwerk, jij deelt het namelijk. Zorg er wel voor dat dit echt iets toevoegt aan hetgeen jij zelf doet en waarvan jij denkt dat dit ook een toegevoegde waarde is voor jouw netwerk.

 

Meer doen met deze miniblogs op Linkedin

Leuk en aardig dat je mooie waardevolle content maakt voor een social medium als Linkedin, maar hoe zit het met je eigen blog? Dat is het mooie, hier kun je ook wat mee doen!
Embed ze gewoon in je eigen blog. Zorg ervoor dat de updates wel een beetje bij elkaar passen qua informatie. Zo geef je ook waardevolle informatie aan de bezoekers op jouw website die misschien nooit op Linkedin komen.
De voordelen van deze werkwijze zijn:

  • Meer doen met minder, beide kanten op. #omdenken
  • Meerdere mensen bereiken én bedienen uit mijn doelgroep.
  • Crossmediaal werken.

 

Show don’t tell

Hieronder een drietal berichten die ik in de loop der tijd op Linkedin heb geplaatst.
Door het aantal likes per bericht is het bereik groot en heeft mij dit diverse nieuwe, waardevolle,  connecties opgeleverd. Connecties die ik anders niet had gekregen. Ik hoef je niet te vertellen waar connecties mogelijk toe leiden …

 

 

 

 

Miniblogs op Linkedin en je eigen blog gaan prima samen

Wat ik je nu heb laten zien is één manier hoe je meer met bestaande content kunt doen.  Door een bericht op Linkedin ook te integreren in je blog. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om crossmediaal te werken. Meer te doen met minder en vooral je de informatie die je al hebt op verschillende manieren te gebruiken. Het is een kwestie van omdenken. Laat ik daar nou net een meester in zijn …

Dit leer je bijvoorbeeld tijdens de training “Bloggen Met en Zonder Tekst“, maar kijk ook naar het overige aanbod. Zit er niet bij wat jij wilt? Neem dan voor contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

 

Geen tijd om te lezen? Pin nu, lees later.

Een miniblog op Linkedin, zo doe je er meer mee.| Succesvol-Bloggen.nl | linkedin | socialmedia | blog