De bekende knipperende cursor in een leeg document

De knipperende cursor in een leeg document Dé oplossing in 8 stappen

Je zit er klaar voor, een nieuw document staat open.
De cursor wacht geduldig, je begint te schrijven en haalt het weer weg.
Geen inspiratie. Of juist teveel.
Hoe ga je aan de slag? Waar te beginnen? Waar is behoefte aan.
.
In 8 stappen laat de onderstaande infographic je zien hoe je die knipperende cursor de baas blijft. Het lege vel is binnen een korte tijd een fantastisch artikel dat jouw bezoeker graag leest.

.
Voordat je begint

Je hebt mensen die gaan zitten en binnen een half uur een fantastisch artikel weten te maken. Het lijkt alsof het uit de lucht komt vallen. Niets is minder waar.
.

Het eindeloos doen over een artikel komt doordat je geen focus hebt op een klein onderwerp. Je gedachten schieten alle kanten op en je wilt er steeds meer bijhalen om maar “waardevol” te zijn. Het wordt steeds groter om maar “volledig” te zijn. Want stel je voor dat je vakgenoten meelezen en zien dat je iets niet noemt wat echt “noodzakelijk” is? Zoals je ziet staan er nogal wat woorden tussen aanhalingstekens. Dat is de invloed van buitenaf.
.

Op de blog op jouw website ben jij de baas. Jij hebt de regie wát je wilt vertellen en vooral hoé. Dat is hetgeen waarop mensen, jouw bezoekers, op inhaken. Laat je dus niet beïnvloeden door anderen en volg gewoon je eigen pad en vooral je eigen verhaal.
.

De knipperende cursor de baas blijven, dat is een stap vooruit denken én doen. Ook jij hebt dan in een korte tijd een nieuw en waardevol artikel staan die je bezoeker graag leest.
.
Voordat je begint heb je in je hoofd al globaal bedacht wat je gaat maken, daar helpen de onderstaande 8 stappen uit de infographic je bij. Blijf hier bij en ga niet allerlei zijpaden bewandelen, dat is input voor de volgende keer.
.
Note: Misschien duurt het even voordat de infographic ingeladen is, hij wordt namelijk ingeladen van een externe bron.

 

.

 

Meer inspiratie nodig?

Bekijk de themapagina “Gebrek aan blogonderwerpen? Nu niet meer“. Wil je een beter geschreven artikel? Kijk dan naar de themapagina “Top Tips voor een geschreven artikel“.

.

Tags from the story
, ,