Unieke Social Media Inspiratie Februari 2019

Unieke social media inspiratie: Februari 2019 | Succesvol-Bloggen.nl | socialmedia | onlinecommunicatie

Unieke social media inspiratie: Februari 2019

Social media, soms een zegen en soms een vloek.
Want wat “moet” je elke keer weer voor iets nieuws plaatsen? Wat zijn leuke invalshoeken? Waar haal je de inspiratie vandaan?

Vorige maand ben ik begonnen met het geven van inspiratie voor de maand januari. Nu staat de maand februari voor je klaar, 28 dagen met elke dag een andere invalshoek.

Gebruik het ter inspiratie en geef er vooral je eigen draai aan. Maak het waardevol voor je volgers (potentiële klanten) en leg ALTIJD een relatie met hetgeen jij binnen je bedrijf doet of met jou als persoon. Zorg ervoor dat het geen flutberichten worden, daar heb ik zelf een hekel aan. Met een beetje aandacht maak je altijd een waardevol bericht. Dat is de reden waarom iemand je volgt, een like geeft en een reactie plaatst.

De inspiratie hieronder is algemeen, zo is het door iedereen te gebruiken. Kijk ook bij de maand januari om daar inspiratie vandaan te halen. Stel je eigen kalender samen, met precies datgene wat bij jou en je doelgroep past

Wil je echt een specifieke invulling die helemaal aansluit bij jouw bedrijf? Dan gaan we samen aan de slag met het bepalen van een goede strategie, planning en denken we ook na over de presentatievorm van de berichten. Niet alleen voor social media maar ook voor je blog, nieuwsbrief e.d. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek als je geïnteresseerd bent. Want jezelf verliezen in het maken van content is makkelijk, er resultaat uithalen is een ander verhaal. Dat is toevallig mijn specialiteit, maar eerst hoor ik graag jouw verhaal waar jij tegenaanloopt

 

Voor welke social media kanalen gebruik je onderstaande inspiratie?

Je gebruikt het voor Facebook, Instagram, Linkedin en Twitter. Maak een bericht met de juiste inhoud en  tone-of-voice voor het specifieke kanaal. Wees creatief en denk aan wat jouw volgers willen weten.

 

Unieke social media inspiratie: Februari 2019

 1. Maak een eigen visuele afbeelding (of maak / zoek een mooie foto) die helemaal past zoals jij Februari ervaart.
 2. Welke “hack” gebruik jij waar anderen ook wat aan hebben?
 3. Wat is je favoriete website / blog van iemand anders / product / persoon?
 4. Deel een blogartikel.
 5. Inhaker: Safer internet day. Wereldwijd wordt er aandacht geschonken aan veilig internetgebruik door jongeren maar dit geldt net zo goed voor alle volwassenen. Hoe ga jij om met de privacy van je klanten?
 6. Hoe ziet een doorsnee woensdag eruit bij jou? Deel het met foto’s, maak een filmpje of beschrijf het. Vor anderen is het leuk om jouw werkzaamheden te zien.
 7. Deel je weggever, promoot hem.
 8. De #10yearchallenge? Geef er je eigen draai aan, wat deed je 10 geleden niet en nu wel?
 9. Deel een quote die veel met je doet of waarvan je weet dat dit jouw doelgroep aanspreekt.
 10. Deel een “dit” of “dat” vraag. Makkelijk te maken in Facebook en Instragram.
 11. Inhaker: Maak vriendendag.. Aan vrienden geef je met liefde iets weg. Bedank je volgers op je social media kanalen, tag bijvoorbeeld de laatste 10 volgers.
 12. Deel een nieuw of ouder blogartikel.
 13. Vraag naar de mening van je volgers, kiezen ze voor A, B, C of D? (in tekst of afbeeldingen)
 14. Inhaker: Valentijnsdag. Wil je echt heel veel reacties krijgen? Ga dan in tegen alle liefdesboodschappen. Heb ik vorig jaar zelf gedaan en de reacties waren enorm, haha.
 15. Inhaker: warme truiendag. Als giga koukleum spreekt mij dit enorm aan. Trek je mooiste trui, maak een selfie en vertel je eigen verhaal erbij.
 16. Stel een vraag waarop je moet antwoorden op een schaal van 1 (slecht) tot 10 (goed).
 17. Deel een video of ga live. Vertel waar je mee bezig bent, laat iets zien of geef een tip.
 18. Inhaker: Batterijdag. Geef er een andere draai aan: hoe laad jij jouw batterij weer op? Wat doe je om tot rust te komen? Wat kunnen jouw bezoekers hiermee?
 19. Waardoor word jij geïnspireerd? Is dit een haakje voor jouw doelgroep?
 20. Wat doe jij dat heel vanzelfsprekend is maar voor een ander niet?
 21. Waar ben je vandaag?
 22. Vraag een Netflix tip voor het weekend.
 23. Wat is jouw weekendtip?
 24. Geef een recept voor het maken van het ultieme … (blogartikel, taart, webinar, boek, foto, video, e.d.)
 25. Wat staat er deze week bij je op de planning? Heb je afspraken staan? Tag dan deze mensen.
 26. Inhaker: vertel een sprookje dag. Oorspronkelijk bedoelt om een echt sprookje aan je kinderen te vertellen. Vertel in plaats daarvan jouw dromen, wat wil je bereiken? Waar droom je van? Welk sprookje is bij jou waarheid geworden?
 27. Zet een klant in het zonnetje.
 28. Deel een blogartikel.

 

 

Elk maand deze unieke social media inspiratie in je mailbox ontvangen?

Geen stress meer over wat je nu weer moet plaatsen? De inspiratie gewoon in je mailbox, gratis en voor niets? Schrijf je in op de nieuwsbrief en je ontvangt het, samen met elke week een BlogTip, gewoon in je mailbox.