Social Media Post Inspiratie Juli 2019

Unieke social media inspiratie: Juli 2019 | Succesvol-Bloggen.nl | socialmedia | onlinecommunicatie

Unieke social media inspiratie: Juli 2019

Het is een fabel dat “heel Nederland” in de zomer plat ligt vanwege de zomervakantie. Er zijn genoeg mensen die doorwerken en die juist de tijd hebben om te lezen en zich te verdiepen in de materie. Hou daar rekening mee als je een blogstop wilt.

Wil je weten op welke manier je je blog vorm kunt geven tijdens de vakantieperiode? Bekijk dan dit artikel met 9 Tips voor het invullen van je zakelijke blog tijdens een vakantieperiode. Niet alleen handig voor de zomer maar ook voor bijvoorbeeld de kerst, dat is nog zo’n periode waarvan we denken dat “niemand” toch iets leest.

Social Media zal ongetwijfeld wat rustiger zijn in de zomer, maar vergeet niet dat iedereen zijn mobiel bij zich heeft. Plus het feit dat we het heerlijk vinden om juist op dat moment van alles te lezen. Een mooie kans voor jou. Zonde als je die laat schieten. Laat je inspireren door de sociale media inspiratieberichten voor de maand juli.

 

 

Een eigen visuele social media strategie die staat als een huis

Geen Hapsnap berichten meer maar posts waarmee je precies de juiste mensen aantrekt.
Berichten die je niet uren tijd kosten. Social media die voor je werkt in plaats dat jij je een slag in de rondte op social media werkt. Kortom, je wilt dat social media monster temmen en de regie krijgen.
Daar help ik je bij. Je ontdekt hoe je slimme berichten maakt in minder tijd en die ook nog eens wat opleveren. Niet alleen reacties en likes maar vooral potentieel nieuwe klanten.

Het lijkt niets op de inspiratie die hieronder staat, want dat is Hapsnap en zonder strategie of visie. Hieronder is alleen ter inspiratie, jij wilt meer dan dat.
Daarvoor kan ik je op diverse manier helpen: 1-op-1, in een dagdeel of een dag, in een groepstraining, in company, voor een langere periode van 3 tot 6 maanden of in een op maat gemaakt programma, Bekijk het overzicht hier.

 

Terugkijken op de vorige maanden?

Wie weet haal je nog inspiratie uit de voorgaande maanden, je vindt ze hier:
Januari, Februari, Maart, April, Mei en Juni.

 

Social media inspiratie Juli

 

In deze zomermaand geef ik het weekend het thema “Snapshot jezelf”: laat zien waar je bent en wat je doet.
Lastig om een goede selfie te maken? Lees dan het artikel 5 Selfie Tips als je wat ouder bent.

 

Ma. 01 – Waar werk je vandaag? Hoe zit je werkplek eruit? Ben je er blij mee of is het een doorn in het oog? Werk je ergonomisch? Heb je een sta tafel? Zit je op een bal? Hoe ziet je werkkamer eruit? Het uitzicht uit je raam? Kortom laat zien waar je vandaag werkt en vertel er wat meer over.

Di. 02 – Wat staat er vandaag op prioriteit nummer 1 om te doen? Waarom heeft dit zo’n hoge prioriteit? Wat levert dit je op? Welke voldoening haal je hieruit? Kan het echt niet wachten of heb je er al te lang mee gewacht?

Woe. 03 – Inhaker: Comic Sans Dag, het meest verafschuwde lettertype. Waarom? Het was ooit een van de weinige lettertypes die een beetje “vrolijkheid” uitstraalde, werd te pas en te onpas gebruikt. Vooral veel voor / door kinderen. Op basisscholen zie je nog regelmatig briefjes voorbij komen in dit lettertype. Het lettertype is echt hopeloos gedateerd, gebruik het dus maar niet. Welk lettertype gebruik jij en waarom? Vertel het verhaal erachter. Waarom is dit lettertype een onderdeel van jouw huisstijl?

Do. 04 – #Trow back Thursday – Wat deed je 5 jaar geleden op deze dag? Hoe kijk je er op terug? Is er veel verandert?

Vrij. 05 – Deel een blogartikel en vertel vooral waarom dit waardevol / relevant is voor je bezoeker. Publiceer je hem om diverse kanalen? Pas dan de introductietekst aan naar de tone-of-voice van het kanaal.

Zat. 06 – Inhaker: Internationale dag van de samenwerking. Met wie werk jij graag samen en waarom? Wat is voor beide bedrijven / personen de toegevoegde waarde? Of als het een merk is waarmee je samenwerkt, waarom past dit merk zo goed bij jou en je bedrijf?  Geen zin in de inhaker? Gebruik dan #snapshotjezelf.

Zon. 07 – Inhaker: Dag van het sprookje: Ooit bedacht door de Efteling omdat het getal 7/7 vaak in sprookjes voorkomt. Slim van ze. Als we het ombuigen naar iets waardevol voor je bedrijf: Welke sprookjes geloof jij niet (meer)? Door welke boodschappen prik jij zo heen? Weke verhalen zijn te mooi om te geloven? Geen zin in de inhaker? Gebruik dan #snapshotjezelf.

Ma. 08 – Hoe ziet jouw to do lijst eruit? Werk je je te pletter voor de komende zomervakantie of heb je alle rust? Wat wil je deze komende week echt gedaan hebben?

Di. 09Welke vakbladen lees jij en waarom? Wat haal je eruit? Wat doe je ermee? Hoe vertaal je dit naar iets “bruikbaars’ voor jouw klanten? Vraag je bezoekers ook hun favoriete vakbladen te delen.

Woe. 10 – Wat is jouw doel voor het komende kwartaal? Wat wil je bereikt hebben? Bijvoorbeeld een speciale opdracht, een samenwerking, een video, meer volgers, spreken op een event, meer omzet, e.d. Wat zijn de stappen die je gaat zetten. Wees de inspirator en deel wat je doet zonder de details weg te geven. Daar gaat het niet om, de grote lijnen zijn genoeg.

Do. 11 – Zomerperiode: rust of eindelijk eens iets te doen wat al lang wacht of waar je zin in hebt of aanpoten omdat je werk van vakantievierende collega’s moet overnemen? Kortom: hoe ziet de zomerperiode eruit? Geef een kijkje achter de schermen.

Vrij. 12 – Deel een gratis weggever zoals een checklist, stappenplan, e-book, video, o.i.d.
In ruil voor een e-mailadres.

Zat. 13 – #snapshotjezelf

Zon. 14 – #snapshotjezelf

Ma. 15 – Met wie of met welk bedrijf wil jij deze week graag in contact komen? Vraag je volgers of ze iemand kennen die jou hierbij kan helpen. Vertel ook waarom zodat mensen met je kunnen meedenken, wie weet zijn er andere wegen mogelijk.

Di. 16 – Op welke vraag wil jouw bezoeker echt een antwoord hebben? Tegen welk probleem loopt hij aan? Vraag hoe je van dienst kunt zijn. Maak hier bijvoorbeeld een nieuw artikel of een video van (doe dit dan ook echt).

Woe. 17Deel een quote die echt van toepassing is op hetgeen jij doet. Niet een standaard quote maar een bijzonder van jezelf. Bij mij is dat bijvoorbeeld “It will never be perfect. Make it work.” Maak er een mooie afbeelding van in Canva.

Do. 18Deel een bericht van iemand anders en vertel waarom je dit doet. Zet iemand anders in het zonnetje.

Vrij. 19 – Heb je een nieuwsbrief? Vraag mensen zich in te schrijven. Vertel waarom hij waardevol is, wat de frequentie is en geef vooral een idee van de inhoud.

Zat. 20 – #snapshotjezelf

Zon. 21 –#snapshotjezelf

Ma. 22 – Inhaker: Nationale hangmat dag. Totale onzin natuurlijk deze dag. Maar omdat ik zelf een hangmat heb hangen bij mijn strandhuisje kan ik hier natuurlijk niet omheen. Vraag mensen hun foto te delen terwijl ze in een hangmat liggen, al dan niet gemakkelijk (een poes in een hangmat mag natuurlijk ook). Soms hoeft het allemaal niet zo serieus te zijn, het is zomertijd.

Di. 23 – Welke tip kun jij iemand geven die hem veel tijd, energie of moeite gaat besparen? Een handige online tool, app of juist een bepaalde werkwijze of handeling. Ook als je denkt dat iedereen dit allang weet, je zult er verbaasd over zijn dat dit vaak niet het geval is. En anders is het een mooie herinnering.

Woe. 24Vraag mensen je te volgen op een andere platform. Bijvoorbeeld op Linkedin, Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, Snapchat, … Wat si de toegevoegde waarde en verte vooral ook wat jij daar deelt.

Do. 25 – Deel je “grootste” lachwekkende blunder. Verkeerde naam, veel te vroeg voor een afspraak (een dag), koffie in de CEO zijn schoot, auto van de zaak in de prak, thee over je nieuwe laptop,… Vraag je bezoekers ook naar hun verhaal.

Vrij. 26 – Deel een testimonial van een tevreden klant. Was is zo bijzonder aan jullie samenwerking? Wat is het gedroomde resultaat dat bereikt is? Wat wast de uitdaging? Welke problemen zijn overwonnen? Hoe is deze persoon of bedrijf klant geworden?

Zat. 27 – #snapshotjezelf

Zon. 28 –#snapshotjezelf

Ma. 29 – Ook altijd op zoek naar leuke locaties om met klanten af te spreken? Vraag aan je volgers of ze hun leukste adres met jou willen delen. Succes gegarandeerd.

Di. 30 – Welke zakelijke georiënteerde websites bezoek jij regelmatig en zijn een aanrader voor jouw bezoekers? Wat voor informatie valt hier te vinden? Wat doe jij hiermee?

Woe. 31Deel je blogartikel, niet alleen vandaag maar meerdere keren op verschillende platforms. Download hier het werkboek die je precies leert hoe je een blogartikel het beste op social media kunt promoten. Gratis.

 

 

Heb jij tips voor de maand augustus? Laat het mij weten.

Heb jij leuke tips voor de maand augustus of voor een andere maand?
Laat het mij weten en plaats het als reactie onder dit artikel, dan neem ik ze graag op.

 

Elk maand deze unieke social media inspiratie in je mailbox ontvangen?

Geen stress meer over wat je nu weer moet plaatsen? De inspiratie gewoon in je mailbox, gratis en voor niets? Schrijf je in en je ontvangt ze gewoon in je mailbox.