Bloggen tijdens vakantie,9 tips ter inspiratie

bloggen tijdens vakantie

De (een) vakantie komt er aan, wat doe je met je blog? Bloggen tijdens de vakantie of toch iets anders? Er zijn verschillende mogelijkheden. Ik geef je 9 tips ter inspiratie, dan kun je vast op tijd vooruit werken.

 

bloggen tijdens vakantie

1. Doe lekker niets, hou vakantie

Je neemt een rustperiode en doet gewoon even helemaal niets. Een blog pauze, gewoon even echt helemaal vakantie. Laat dit wel (vooraf) aan je bezoekers weten. Door bijvoorbeeld dit per mail in je nieuwsbrief te vermelden. Uiteraard ook de datum waarop er wél weer iets nieuws te verwachten is. Dit plaats je ook op je website.
Een blog pauze doe je niet omdat je denkt dat iedereen met vakantie is, want dat is niet zo. Een groot deel van Nederland werkt gewoon door en heeft dan juist alle tijd om wat meer online te lezen. Juist blog artikelen.
Blijf je online zichtbaar of niet? De keuze is aan jou.

 

bloggen tijdens vakantie

2. Werk vooruit en plan artikelen in

Wil je online zichtbaar blijven dan kun je vooruit werken en artikelen inplannen. Niemand die merkt dat je op vakantie bent. Waar je alleen wel over moet nadenken zijn eventuele reacties die je krijgt. Optie is om deze door iemand anders te laten beantwoorden of het zelf na, of toch tijdens, je vakantie te doen.

bloggen tijdens vakantie

3. Kies voor een lagere frequentie

Een soort tussen optie is om wel artikelen te maken maar in een wat lagere frequentie te publiceren. Is je normale frequentie één artikel per week dan kun je in de vakantie bijvoorbeeld één keer in de twee weken publiceren. Dat geeft alsnog rust.

bloggen tijdens vakantie

4. Hergebruik oudere artikelen

De vakantieperiode is ook een mooie tijd om wat oudere blogartikelen onder de aandacht te brengen. Maak een korte samenvatting en breng links aan naar de betreffende artikelen. Bijvoorbeeld rondom een thema. Gooi bij het uitzoeken gelijk artikelen die geen waarde meer hebben, voor jou en je bezoeker, weg. Ruimt lekker op.

bloggen tijdens vakantie

5. Maak een speciale editie

Maak blogartikelen die helemaal bij de zomer/herfst/winter/lente passen. Anders dan je normaal doet. Laat het wel bij je vakgebied passen en aansluiten bij je bezoeker. Wees eens wat losser en neem je bezoeker mee op reis. Kijk met jouw speciale blik naar de zomer en vertel wat je ziet, hoort, ervaart, …

bloggen tijdens vakantie

6. Integreer sociale media

Zeg eens eerlijk … geen social media tijdens je vakantie? Geen Facebook, Instagram, Twitter of iets anders? Waarschijnlijk kun je het niet loslaten. Waarom dit niet ook gebruiken voor je blog? Gewoon een paar posts bundelen in een blogbericht. Maak er “haakjes” van naar hetgeen jij normaal doet maar doe het op een losse manier.

bloggen tijdens vakantie

7. Kies voor eenvoudige blogposts

Waarschijnlijk stop je normaal veel tijd en energie in je blog artikelen, doe het eens op een wat makkelijker manier. Maak kortere artikelen (300 – 400 woorden), geef een paar tips, maak een korte live video met een tip, e.d. Maak het klein en hou het klein. Maak het jezelf wat gemakkelijker. Wees wel altijd waardevol, je bezoeker moet er wel echt wat aan hebben. Niet publiceren om het publiceren.

bloggen tijdens vakantie

8. Doe iets totaal nieuws

Gebruik de vakantieperiode om te experimenteren. Gebruik blog vormen die je normaal nooit gebruikt, maak foto’s op een aparte manier, gebruik apps, e.d. Experimenteer en ontdek wat het doet met jou en je bezoeker. Wie weet verras je jezelf en kom je tot verrassende inzichten. Zo niet dan heb je leuk gespeeld en dat is ook waardevol.

bloggen tijdens vakantie

9. Maak een challenge voor jezelf

Daag jezelf uit om langzaam een nieuwe gewoonte te ontwikkelen. Bijvoorbeeld elke dag een foto op Instagram, of juist Insta stories. Of een Facebook live. Elke dag een tekening. Een quote. Een … bedenk het maar! Daag jezelf uit en neem je lezer / kijker mee.

 

Meer inspiratie nodig?

In dit gratis e-book staan 21 frisse ideeën voor het maken van nieuwe artikelen. Hier zitten zeker een aantal ideeën bij die jij direct kunt toepassen. Er staan ook voorbeelden in hoe het verwerkt is naar een concreet artikel.

 

e-book 21 frisse ideeen voor het maken van nieuwe bogartikelen | succesvol-bloggen.nl | content | blog

 


Wil jij aan de slag met je eigen blog? Starten, opnieuw beginnen of juist een boost geven?
Kijk eens onder het aanbod of stuur mij een bericht om jouw specifieke wensen te bespreken.

 

 

Geen tijd om te lezen? Pin nu en lees later.

Bloggen tijdens vakantie, 9 tips ter inspiratie. Succesvol-Bloggen.nl #tips #tip #blogtip #bloggen