Unieke Social Media Post Inspiratie Maart 2019

Unieke social media inspiratie: Maart 2019 | Succesvol-Bloggen.nl | socialmedia | onlinecommunicatie

Unieke social media inspiratie: Maart 2019

Wat “moet” je elke keer weer voor iets nieuws plaatsen op een van je social media kanalen? Wat zijn leuke invalshoeken? Waar haal je de inspiratie vandaan?
Het allerbelangrijkste: gebruik de inspiratie om waardevolle berichten te maken die relevant zijn voor jouw doelgroep. Geef er dus vooral je eigen draai aan.

Wat heb je op 14 februari gedaan met Valentijnsdag in de maand februari?
Heb je het een keer anders dan anders gedaan? Onderstaande post heb ik zelf op Facebook geplaatst, punt gemaakt lijkt mij 🙂

 

 

Voor welke social media kanalen gebruik je onderstaande inspiratie?

Je gebruikt het voor Facebook, Instagram, Linkedin en Twitter. Maak een bericht met de juiste inhoud en  tone-of-voice voor het specifieke kanaal. Wees creatief en denk aan wat jouw volgers willen weten

 

Hoe gebruik je de inspiratie?

Gebruik het ter inspiratie en geef er vooral je eigen draai aan. Maak het waardevol voor je volgers (potentiële klanten) en leg ALTIJD een relatie met hetgeen jij binnen je bedrijf doet of met jou als persoon. Zorg ervoor dat het geen flutberichten worden, daar heb ik zelf een hekel aan. Met een beetje aandacht maak je altijd een waardevol bericht. Dat is de reden waarom iemand je volgt, een like geeft en een reactie plaatst.

 

Behoefte aan een eigen visuele social media strategie?

Wil je echt een specifieke invulling die helemaal aansluit bij jouw bedrijf? Dan gaan we samen aan de slag met het bepalen van een goede strategie, planning en denken we ook na over de presentatievorm van de berichten. Niet alleen voor social media maar ook voor je blog, nieuwsbrief e.d. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek als je geïnteresseerd bent. Want jezelf verliezen in het maken van content is makkelijk, er resultaat uithalen is een ander verhaal. Dat is toevallig mijn specialiteit, maar eerst hoor ik graag jouw verhaal waar jij tegenaanloopt.

 

Unieke social media inspiratie: Maart 2019

Vrij 1 – Inhaker: Nationale dag om te unpluggen. Een dag geen mobiel, laptop of tablet. Echt even helemaal niets, maak een heerlijke zaterdag en geniet ervan. Vraag je volgers om mee te doen (deze post plan je natuurlijk vooraf in).

Zat 2 – Wat is jouw zaterdagroutine? Laat dit zien in een filmpje of een aantal foto’s. Herkenbaarheid zorgt voor betrokkenheid.

Zon 3 – Wat heb je de eerste 2 maanden van het jaar gedaan waar je trots op bent? Een gesprek, een resultaat, de weg ergens naar toe?

Ma 4 – Inhaker: dag van de grammatica. Op deze dag mag je mensen wijzen op taalfouten, dat is het oorspronkelijke idee. Ik wil het graag omdraaien en wil dat je het mensen vergeeft. Lees wat de boodschap is, dat is belangrijker dan een eventuele taalfout. Lees ook het eerder verschenen artikel “De angst om taalfouten te maken“.

Di 5 – Deel een blogartikel, Dit doe je natuurlijk vaker deze maand.

Woe 6 – Waar ben je vandaag? Deel een selfie en vertel waarom je daar bent en wat je doet. Ook als je denkt dat het voor een ander niet interessant is.

Do 7 – Promoot je gratis weggever. Een e-book, stappenplan, checklist, kennismakingsgesprek? Breng het onder de aandacht.

Vrij 8 – Inhaker: nationale vrouwendag. Dit jaar is het thema #BalanceforBetter, alles gaat om de juiste balans. Wat is jouw balans?

Zat 9 – Geef een compliment aan een klant, een concullega of aan iemand op social media. Eigenlijk moeten we dit altijd spontaan doen, leuk om te geven én om te ontvangen.

Zon 10 – Welk (vak)boek raad jij aan? Welk boek vind je heel waardevol en waarom?

Ma 11 – Deel je to do lijst van deze week. Om een kijkje in de keuken te geven.

Di 12 – Deel een funfact van jou. Op deze pagina heb ik een aantal funfacts van mij opgeschreven.

Woe 13 – Inhaker: nationale boomfeestdag . Op 12 maart geef ik de workshop “In 9 stappen een succesvolle blog”, daarvoor gebruik ik de eigen ontwikkelde methodiek van De Blogboom. Voor mij een mooie gelegenheid om daar wat van te laten zien.

Do 14 – Breng je nieuwsbrief onder de aandacht. Waarom moet iemand zich inschrijven? Wat is de waarde?

Vrij 15 – Deel een tip waar je bezoekers echt waardering voor hebben. Bijvoorbeeld een handige tool, hoe je iets doet in Word, een plug-in, verzin het maar!

Zat 16 – Benoem en bedank nieuwe volgers die je deze week hebt gekregen. Niets zo leuk als dat je als bezoeker gezien wordt.

Zon 17 – Zet een klant in het zonnetje door haar dienst / product of website te noemen.

Ma 18 – Naar welke afspraak kijk jij deze week naar uit? Waarom? Wat ga je doen? Wat hoop je te bereiken?

Di 19 – Maak eens een Facebook live van een blogartikel. Vertel kort de kernpunten van je artikel, gewoon uit je hoofd.

Woe 20 – De lente is begonnen! Plaats een foto die voor jou de lente representeert.

Do 21 – Maak een poll met een vraag over je dienst of product. Iets wat men misschien nog niet weet en dat je op deze manier onder de aandacht brengt.

Vrij 22 – Deel een mooie quote van jezelf of iemand anders en vertel wat dit met je doet.

Zat 23 – Deel een YouTube filmpje dat je heel waardevol vindt. Van iemand die je heel inspirerend vindt, een voorbeeldfunctie heeft of vernieuwend is.

Zon 24 – Deel een blogartikel. Dit hoeft niet persé de laatste te zijn, een ouder artikel dat je opnieuw onder de aandacht brengt kan ook prima.

Ma 25 – Wat moet je deze week echt doen maar heb je totaal geen zin in? Bijvoorbeeld de btw aangifte van het eerste kwartaal ?

Di 26 – Maak een selfie en vertel waar je mee bezig bent in je werk.

Woe 27 – Vraag je volgers om hun mening over een bepaald onderwerp.

Do 28 – Vraag je volgers je te volgen op een ander social media kanaal van jou. Bijvoorbeeld Linkedin, Instagram, Pinterest, YouTube, …?

Vrij 29 – Wat doe jij in je werk wat eigenlijk niemand weet? Iets dat niet op je website of in je aanbod staat maar dat je wel doet voor klanten.

Zat 30 – Wat is het eerste dat je doet op deze zaterdagochtend? Mail of social media checken? Sta je langs het voetbalveld? Ga je naar de markt?

Zon 31 – Welke (vak)bladen lees je en waarom? Welke zijn ook een aanrader voor jouw volgers?

 

Dat waren ze weer voor deze maand.

 

Heb jij tips? Laat het mij weten.

Heb jij leuke tips voor de maand april of voor een andere maand?
Laat het mij weten en plaats het als reactie onder dit artikel, dan neem ik ze graag op.

 

Elk maand deze unieke social media inspiratie in je mailbox ontvangen?

Geen stress meer over wat je nu weer moet plaatsen? De inspiratie gewoon in je mailbox, gratis en voor niets? Schrijf je in op de nieuwsbrief en je ontvangt het, samen met elke week een BlogTip, gewoon in je mailbox.