Te gast in de 5TipShow van Steven Geldof

Te gast in de 5TipShow van Steven Geldof

Social Media deed zijn naam weer eens eer aan, dit keer via Linkedin. Aanleiding was een blogartikel die ik geplaatst had op Linkedin. Als reactie kreeg ik een leuk bericht van Steven Geldof:

5TipShow-van-Steven-Geldof-00 |succesvol-bloggen.nl

Natuurlijk keek ik de eerste aflevering en ik was eigenlijk direct enthousiast. Omdat Steven het op een geheel eigen wijze doet. Daarnaast ontdekte ik dat hij videocoach is, documentaires en bedrijfsfilms maakt en trainingen verzorgd. Een mooie gelegenheid om het live te ontmoeten en zo ook mijn netwerk uit te breiden. We hadden telefonisch contact en de afspraak was snel gemaakt.

Wie is de maker en bedenker van de 5TipShow?

Steven is van huis uit film- en documentaire maker, daarin werkte hij als onderdeel van een team aan grote producties.
5 jaar geleden kreeg hij de behoefte om dingen te maken die vanuit hemzelf kwamen, in plaats van in opdracht. Het kanaal Inspirerende Hutspot werd geboren.

Centraal in dit kanaal staat het thema “De beste versie van jezelf“. Hierin houdt hij interviews met de meest uiteenlopende inspirerende mensen. Daarnaast deelt hij zijn visie en mening over bepaalde zaken. Hiermee treedt hij dus zelf ook op de voorgrond, niet alleen meer achter de camera maar ook ervoor.

In elke video worden er 3 vragen gesteld:

 • Wat maakt jou gelukkig?
 • Wie wil je zijn?
 • Hoe wordt de wereld mooier?

Ga vooral zelf eens kijken naar de video’s, ik word er heel blij van. Zoals bijvoorbeeld het experiment “Wat gebeurt er als je stopt met straffen start met belonen?” of “Wat gebeurt er als je in een pak van bubbeltjes plastic Free Hugs uitdeelt?” of “Kies voor je ideaal“.

 

De tips, mijn 5 tips over de perfecte call to action

Klik op een foto voor de grotere versie.

Aanleiding voor deze opname was mijn blogartikel waarin ik 5 tips deel over het maken van de perfecte call-to-action. Veel voorbereiding had ik dan ook niet nodig. Behalve dan dat mijn verhaal maximaal 4 minuten mocht duren, dan blijft er nog een minuut over voor de intro en de outro. Dat moet lukken, wat ik kan ook een tip geven in slechts 1 minuut.

De opname wordt verzorgd door twee stagiaires van het Mediacollega in Amsterdam: Meeke en Anouk. Twee camera’s (een voor close-up en een voor het totaalbeeld), een softbox lamp (mag ik die altijd bij mij hebben, wat een mooi licht!) en een zender voor de audio.

Voor de opname kletsen we nog wat, daar komen we erachter dat wat ik doe met Bloggen Met en Zonder Tekst, hij doet met video. Meer doen met het materiaal dat je hebt en deze verspreiden over verschillende kanalen:

 • Vooraf en tijdens de opname worden er foto’s gemaakt als teaser, als indruk voor “achter de schermen”, voor een thumbnail;
 • Er wordt een korte promovideo gemaakt voor Instastories. Deze komt online voordat link van de video geplaatst wordt op Linkedin.
 • De video wordt geplaatst op het YouTube kanaal.
 • Van video komt ook een blogartikel.
 • Er worden korte teasers gemaakt voor op social media én de nieuwsbrief.
 • Uit video worden diverse korte quotes gehaald die gebruikt worden voor diverse kanalen.

Dit verzorgd Marco allemaal voor hem, zijn vaste medewerker. Steven heeft er zelf geen omkijken meer naar.
Zoals ik het doe met tekst doet Steven dat met video. Ik maak van een blogartikel een video, infographic, een interactieve afbeelding, social media post, e.d.

 

Het resultaat is meer dan alleen een video

Zelf vind ik de video erg leuk geworden, het enthousiasme en de blijheid van Steven spat er van af. Dat slaat automatisch over op mij. Hoe heerlijk is het niet als iemand zegt dat je een toptip geeft? Terwijl het voor mij maar iets kleins is.

Daarnaast heb ik mijn netwerk uitgebreid. Heb ik een waardevolle videocoach gevonden die leuke video’s maakt maar bovenal ook veel creatieve ideeën heeft. En, belangrijk, dezelfde video heeft hoe je met content omgaat. Die ga ik zeker onthouden.

Lang leven social media en je opstellen voor nieuwe contacten!

Dit zijn de websites van Steven: Steven Geldof, Geldoffilm.nl en Inspirerende Hutspot.

 

Heb jij ook leuke contacten opgedaan via social media?

 

 

1 Comment

 • Yolanda wat een leuke blog. Dank voor al je complimenten. Het was super om je als gast te ontvangen en dank (nogmaals😀) voor de 5 goede tips.

  Graag tot ziens!
  Groetjes Steven

Comments are closed.