Podcasts luisteren: waar en wat?

Een podcast maken van een bestaande blogartikel, waarom niet? Meer doen met Minder. Hier vertel ik ook over in de Online Zichtbaarheid Tip in 60 seconden (dat is trouwens ook een andere vorm om je verhaal te vertellen!)

 

Deze podcast hoort bij het gelijknamige blogartikel “Mindmap: Wat, Hoe en Waarom“.
Een blogartikel van rond de 1000 woorden, daar heeft niet iedereen heeft daar zin. Of de tijd en/of gelegenheid om te lezen. Een podcast is dan een mooi alternatief. Want een podcast kun je op elk moment beluisteren, ideaal op je mobiel.

1000 woorden voor een blogartikel zijn wel weer goed voor je SEO (zoekmachines). Die houden van langere, waardevolle, artikelen. Zeker als je ook verbanden legt naar andere relevante artikelen binnen je eigen website. Lezers vinden kortere artikelen (rond de 400 woorden) fijner. Hangt trouwens wel heel erg af van het onderwerp, relevantie en de noodzaak bij je lezer. Als je echt op zoek bent naar een antwoord op een specifieke vraag of een oplossing voor een probleem dan neem je graag alle informatie daarover tot je.

 

Stappenplan Maak een filmpje van een bestaand artikel | succesvol-bloggen.nl | content | video

 

Hoe luister je een podcast? 4 mogelijkheden

Er zijn heel veel podcasts die je kunt beluisteren over de meest uiteenlopende onderwerpen.
Zowel zakelijk als privé.
Een podcast luister je op je mobiel (laptop of desktop gaat trouwens ook). Je abonneert je op een programma en de nieuwe afleveringen worden vanzelf gedownload. Luister wanneer jij wilt.

iTunes – Voor Apple

In de iTunes store, die standaard op je mobiel staat, zoek je naar podcasts in het zoekveld. Laat je inspireren of zoek naar een concreet programma. Abonneer je vervolgens en je bent direct op de hoogte van de nieuwste afleveringen.

Stictcher – voor Android

Download het programma in de Google Play Store.
Je ziet verschillende categorieën staan en tussen de internationale podcasts staan ook Nederlandse.

Spotify

Hiervoor heb je de Spotify app nodig. In de bibliotheek staat een lijst waartussen ook “podscasts” staat.

Soundcloud

Op je mobiel als app of via de website. Zoek hier naar “podcast” of “podcast Nederlands” en je krijgt direct een hele lijst.

Wát luister je dan? Hieronder 3 tips om je op weg te helpen. De makkelijkste manier is echter om op social media via #DTV (Durf Te Vragen) een oproep te plaatsen. Dan weet je ook gelijk waar jouw doelgroep naar luistert.

 

3 leuke podcasts om te beluisteren

Een paar voorbeelden van podcasts die leuk zijn om te beluisteren.

Anke Verbruggen Podcast >

“On top of your game’ met jouw bedrijf door een krachtige mindset. Zónder concessies te doen aan hoe jij je wilt voelen.”

Debbie Bernasco >

Voor winstgevend ondernemerschap.

Trendbubbles >

Dutch Trends & Lifestyle Podcast van Desiree Castelijn.

 

 

Zelf aan de slag?

Wat ik je nu heb laten zien is één manier hoe je meer met bestaande content kunt doen.  Door een podcast te integreren in je blog. Meer doen met minder en vooral de informatie die je al hebt op verschillende manieren gebruiken. Het is een kwestie van omdenken. Laat ik daar nou net een meester in zijn …

Dit leer je bijvoorbeeld tijdens de training “Bloggen Met en Zonder Tekst“, maar kijk ook naar het overige aanbod. Zit er niet bij wat jij wilt? Neem dan voor contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Geen tijd om te lezen? Pin nu, lees later.

Podcasts luisteren: waar en wat? | Succesvol-Bloggen.nl | podcast | blog | omdenken | tip | bereik

 .