Content smaken: mix and match [infographic]

Content Smaken: Mix en Match | succesvol-bloggen.nl | content | onlinecommunicatie

Content smaken: Mix en Match

Grote kans dat je slechts 2 contentvormen gebruikt, omdat je hier vertrouwd mee bent. Er zijn 4 basisvormen waar je alles mee kunt maken wat je maar wilt. Een contentvorm kies je niet alleen omdat je het leuk vindt, het moet ook passen bij je klant en het kanaal. Bekijk het allemaal in de infographic “Content smaken: Mix en Match” .

Note: onderaan de pagina staan links naar pagina’s met verschillende content smaken.

 

Verschillende content smaken

Je kiest een specifieke contentvorm omdat het past bij je boodschap, niet andersom. Deze vorm kies je ook omdat je je doelgroep wilt bereiken, de vorm die je kiest sluit hier op aan. Daarnaast sluit deze vorm ook aan bij het kanaal dat je kiest.

Stel dat je een boodschap hebt die je bij jongeren onder de aandacht wilt brengen. Van deze doelgroep weet je dat video op nummer 1 staat, dat de boodschap kort moet zijn en dat de populairste kanalen Instagram en Snapchat zijn.

Een tweede voorbeeld: je hebt informatie die je onder een grote groep mensen wilt verspreiden, bijvoorbeeld het behandelen van tekenbeten. Omdat je weet dat een grote groep mensen de informatie moet snappen moet het echt super duidelijk zijn. Daarnaast zijn de te nemen stappen in een specifieke volgorde belangrijk. Een infographic is dan de beste keuze. Tekst en beeld ondersteunen elkaar. Door de tekeningen snapt iedereen het verhaal. Een infographic plaats je in een blog, nieuwsbiref, maar ook op Facebook, Pinterest en Linkedin. Hij is zelfs te gebruiken voor magazines en kranten.

 

De 4 basis smaken

De 4 basis content smaken zijn tekst, afbeeldingen, video en audio. Op zichzelf zijn deze vormen al krachtig genoeg, alles wat je wilt vertellen kan met deze 4 vormen.

Je kunt er ook mee spelen, door ze te combineren en er interactieve elementen aan toe te voegen. De interactie met je doelgroep wordt anders, spannender en leuker. Maar alleen als het past en het daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft. Niet omdat het “leuk” is om te doen.

De infographic hieronder laat de 4 basis smaken zien en diverse mogelijkheden om er een Mix en Match van te maken.
Onder de infographic staat voorbeelden van deze Mix en Match.

 

Klik op de infographic om hem groter te bekijken.

Content Smaken: Mix en Match | succesvol-bloggen.nl | content | onlinecommunicatie

.

Voorbeelden van content smaken

Hieronder een vijftal voorbeelden van artikelen met een contentmix:

 

Wil je meer weten over het Geheim van Slimme Creatieve Content?
Dan is de eenmalige eendaagse training wat voor jou.
Lees er hier alles over >