Bloggen Zonder tekst: Lumen5

lumen5

De tool Lumen5 is een ontzettende leuke manier om van een bestaand blogartikel een video te maken. Ik ben zelf heel enthousiast over deze tool: gebruiksvriendelijk, veel mogelijkheden en snel resultaat. Hij past heel mooi binnen de mogelijkheden van Bloggen Zonder Tekst. Ik laat je zien hoe je een filmpje maakt en hoe het eindresultaat eruit ziet.

 

Wat is Lumen5

Een online tool waarbij de gratis versie je meer dan genoeg mogelijkheden geeft. Ik ben dol op gratis tools omdat:

 • Het gratis is 🙂
 • De gebruiksvriendelijkheid zeer groot is.
  Het moet eenvoudig te leren zijn voor een grote groep mensen.
 • De uitkomst is goed deelbaar.
  Dit zorgt namelijk voor gratis promotie van de tool.

Lumen5 maakt gebruik van Artificial Intelligence (Kunstmatige Intelligentie). Wat er op neer komt dat ze gebruik maken van een slim algoritme waardoor de tool automatisch een storyboard (tekst en beeld) voor je genereert. Hier komen echt hilarische resultaten uit heb ik gemerkt. Geen probleem want alles is aan te passen, dat maakt de tool dan ook erg fijn. Hieronder een filmpje dat ik gemaakt hebt met deze tool (verderop nog een filmpje hoe ik het gemaakt heb).

 

 

Aan de slag met Lumen5

Ze beloven dat je met een paar minuten een mooie video hebt van een bestaand blogartikel. Dat maken ze zeker waar. Reken echter wel op de nodige finetune tijd want alleen dan heb je echt een waardevol filmpje. Het stappenplan is zeer eenvoudig:

Stap 1: Voer de url van je blogartikel in.

Geef de url op en de tekst van je artikel wordt automatisch ingeladen.
Kies je kernzinnen, pas ze aan, verander eventueel de volgorde, voeg nieuwe zinnen toe. Alles is mogelijk! Je hoeft trouwens niet persé een bestaand artikel te gebruiken. Van scratch beginnen kan ook prima.

 

Stap 2: Pas de gekozen beelden aan.

De tool geeft een suggestie per zin: foto, video of een icoon. Dit doet hij op basis van kernwoorden. Alles valt aan te passen! Mijn ervaring is dat je hier echt wel wat tijd voor moet reserveren. Omdat er soms echt een vreemd voorstel wordt gegeven. Eigen foto’s en video’s gebruiken kan trouwens ook, upload ze gewoon.

 

Stap 3: Kies een muziekje.

Kies het muziekje dat het beste past bij jouw beelden. Er zijn genoeg mogelijkheden of gebruik je eigen muziek.

 

Stap 4: Verwerk al dan niet je logo.

Upload een foto of een beeldmerk. In het voorbeeldfilmpje hierboven ben ik dit zelf vergeten. Pas eventueel de kleur aan van je tekst en de achtergrond van je iconen (deze staat namelijk standaard op zwart).

 

Stap 5: Bekijk preview en deel of download de video.

Is de preview nog niet helemaal naar wens dan pas je video aan. Je kunt de video direct delen op Facebook maar ook downloaden. Waarna je hem kunt uploaden in YouTube of Vimeo en hem in je blog plaatst (zoals ik nu gedaan heb). Dat is alles!

Bekijk het onderstaande filmpje voor een impressie hoe je deze stappen doorloopt. Probeer het vooral zelf eens uit, het is echt eenvoudig!

 

 

Zijn er nog beperkingen?

Eigenlijk wil ik het geen beperkingen noemen want deze gratis tool geeft al heel veel. Maar als je eenmaal aan de slag bent wil je gewoon meer, zoals:
* Ander lettertype kiezen.
* Beeldovergangen zelf bepalen.
* Video’s langer of juist korter maken.

Eerlijk gezegd wordt het dan wel weer een heel uitgebreid programma. Is ook niet persé noodzakelijk. Al met al is het een heel leuk programma om te gebruiken.

 

Download het stappenplan en het filmpje:


Stappenplan Maak een filmpje van een bestaand artikel | succesvol-bloggen.nl | content | video

 

 

Meer doen met bestaande blogartikelen? Naast het maken van een filmpje?

Wat ik je nu heb laten zien is één manier hoe je meer met bestaande content kunt doen.  Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Meer Doen Met Minder en vooral je de informatie die je al hebt op verschillende manieren gebruiken. Denk aan een podcast, infographic, prentenboek, interactieve afbeelding, e.d. Het is een kwestie van omdenken. Laat ik daar nou net een meester in zijn …

Dit leer je bijvoorbeeld tijdens de training “Bloggen Met en Zonder Tekst“, maar kijk ook naar het overige aanbod. Zit er niet bij wat jij wilt? Neem dan voor contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

8 Comments

 • Wow, wat een geweldige tip Jolanda! Het kost wat tijd om foto’s enzovoort goed te krijgen – maar zo gaat dat meestal de eerste keer. Zeker als je tekst en foto’s helemaal goed klaar hebt staan is het zo gepiept. Geweldig, dank je wel.

  • Wat leuk dat je zo enthousiast bent!
   De eerste keer kost het idd wat tijd, even zoeken naar de juiste vorm die bij jou past.
   Daarna ga je werken vanuit die structuur wat je veel tijd scheelt.
   Laat je het mij weten als je een filmpje hebt gemaakt?

  • Het was echt een hele goede tip van je!
   Door te laten zien hoe eenvoudig het is gaan meer mensen het even uitproberen denk ik.
   Dit soort filmpjes zijn ook echt heel leuk om te maken.

Comments are closed.