Tina.nl making of

tina

Deze video van de making of Tina.nl kwam ik toevallig weer eens tegen. Omdat een kijkje achter de schermen altijd leuk blijft om te zien, wilde ik hem graag delen.

Een paar jaar geleden ben ik gevraagd om een concept te bedenken voor de nieuwe Tina website. De nieuwe website moest zorgen voor meer synergie tussen het blad en de site.
De site ging door waar het blad ophield.

,

Tina doelgroep betrokken bij het ontwerpproces

De doelgroep, meisjes in de leeftijd van 8 – 12 jaar, heb ik nauw betrokken bij het proces.
Een 1 op 1 interview houden is vaak lastig. Meestal zijn ze te verlegen. In dit geval vond het gesprek bij de redactie van Tina zelf plaats waardoor ze nog meer onder de indruk waren.

Daarom had ik bedacht dat we een actieve opdracht gingen uitvoeren en ondertussen konden er dan gesprekken plaats vinden. Dat bleek een schot in de roos te zijn.

Een schaal snoepjes, een stapel tijdschriften en de opdracht om verschillende avatars van kleding te voorzien zorgde voor een ontspannen sfeer. Dit resulteerde in de nodige gespreksstof tussen de meisjes onderling.

Ondertussen konden wij, Sylvia Baars (destijds van de afdeling marketing van Tina) en ikzelf, ze allerlei inhoudelijke vragen stellen. Wat ze verwachten van de nieuwe website, wat voor een onderwerpen erin moesten komen, maar ook hoe vaak ze de oude website bezochten.

.

Avatars voor de eigen profielpagina

Het maken van kleding voor de avatars was niet zomaar een opdracht. Dit werd ook daadwerkelijk gebruikt in de website. Als gebruiker kon je een avatar kiezen en deze zelf aankleden. Met de kledingstukken die de meisjes van ons testpannel dus gemaakt hadden.

De avatar stond centraal op de eigen profielpagina die de meisjes in de Tina site konden maken. De profielpagina was een eigen Tina homepage waarop alleen die items stonden die de meisjes zelf leuk vonden. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van hun huisdier, stripjes of een poll. Ook konden ze andere meisjes uitnodigen om hun profielpagina te bekijken.

De nieuwe Tina website werd destijds net voor de Tinadag gelanceerd. Deze Tinadag is een jaarlijkse happening.

Tags from the story

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *