Vakantiegevoel vasthouden, maar hoe?

vakantiegevoel

.

De afgelopen dagen kwam de regen echt met bakken uit de lucht, tijd om het strand even te verlaten. (lees ook mijn vorige zomerblogs hier: Ons strandhuisje en Zomervakantie, klein leed en groot geluk). Niet erg want de vooruitzichten voor de komende dagen zijn echt tropisch. Thuis gekomen sta ik gelijk weer in de “actie” modus: er “moet” van alles gedaan worden.

Ik weet het moment om mijn laptop aan te zetten zo lang mogelijk te rekken. In het begin surf ik naar al mijn favoriete blogs en vlogs maar al snel zoek ik toch weer allerlei studiemateriaal op.

Mail checken, tja dan is het hek van de dam. Mijn Virtuele Assistent heeft de nodige vragen over de online academie die ze voor mij aan het inrichten is (media september live!). Daar wil ik natuurlijk snel antwoord geven. Voor ik het weet ben ik een paar uur verder.

Op zich is het allemaal niet erg want ik heb nog een paar tropische dagen voor de boeg. Maar als je weer vol aan de bak gaat is het vakantiegevoel zo weer weg.
Hoe hou ik dat nu het beste vast?

 

Een kleine bekentenis

Toen ik tiener was hield ik ook al zo van de zomer. Op de laatste echte zomerdag trok ik een t-shirt aan die aan het einde van de dag naar zon, zee en zonnebrand rook. Dit t-shirt waste ik dan niet. Zo heel af en toe rook ik tijdens de winter even aan het t-shirt en het zomergevoel kwam als vanzelf weer terug.
Ik weet het, niet echt hygiënisch maar het hielp wel!

 

vakantiegevoel

 

Nu doe ik het anders

Ik ga lekker aan de branding van de zee zitten en visualiseer wat ik allemaal ga doen als ik weer vol aan de bak ga. Geen to-do lijsten maar echt visualiseren wat mijn nieuwe programma gaat doen. Met wie ik mag werken en hoe ik mijn deelnemers van tips, adviezen en inspiratie voorzie. Hoe mijn workshops eruit zien en hoe dit gaat lopen.
Je kunt het als werk beschouwen maar het is iets wat bij mij hoort. Ik word daar blij van.

Je kunt het dagdromen noemen.
Maar door dit visualiseren ga ik het voelen en helpt het mij om in de juiste stemming te komen. Vervolgens schrijf ik al deze gevoelens en ideeën op. Ik heb een zwak voor notitieboekjes (dat is zacht uitgedrukt) dus het gaat op papier.

Ik hoef er op dit moment nog helemaal niets mee te doen, dat komt straks wel.
Als ik dan mijn notities lees dan weet ik ook direct weer waar ik was toen ik dit schreef. Zie ik het uitzicht weer voor me en komt het “vakantiegevoel” weer terug.
Het zand dat tussen de blaadjes zit helpt natuurlijk ook.

 

Vakantiegevoel zit tussen mijn oren

Een goed onderscheid tussen hoofd- en bijzaken en me alleen druk maken over wat écht belangrijk is. De warmte van de zon, de ruisende zee en dat lekkere drankje horen daar wel een beetje bij. Er zijn echter genoeg vervangende middelen waar ik ook van geniet.

Vakantiegevoel is misschien ook niet het juiste woord.
Vrijheidsbeleving dekt de lading meer, dát ga ik vasthouden.

 

PS.

Dit product kwam ik tegen: Little Quote Jar.
Kleine notitieblaadjes voor al je ideeën, leuke quote van je kroost, e.d.
Prachtig idee en mooi vormgegeven.

Little Quote Jar

 

De andere zomerblogs zijn:

Zomervakantie, klein leed en groot geluk
Ons Strandhuisje

.

.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tags from the story
, ,