Gespot! 5 Gouden Tips

Gespot! 5 Gouden tips | succesvol-bloggen.nl

Gespot! 5 Gouden Tips. Dagelijks zit ik op internet, voor entertainment maar ook beroepshalve. Alles wat ik interessant vind sla ik op, het komt namelijk altijd wel een keer van pas. In dit artikel heb ik 5 gouden tips op een rij gezet waarvan ik zeker weet dat ze jou gaan helpen.

  1. “Is bloggen nog wel relevant in 2020”?
    Goed artikel om te lezen als je twijfelt of je door moet gaan of er zelfs nog aan zakelijk bloggen wilt beginnen.
  2. Video ondertitelen.
    Als je een artikel hebt dan is het vrij eenvoudig om er een video van te maken (Meer Doen Met Minder!). Video met een ondertiteling wordt aanmerkelijk beter bekeken dan zonder. Hoe maak je een ondertiteling zonder lastige scripts in YouTube?
  3. Hoe kies je het juiste zoekwoord voor de SEO van je artikel?
    Met de juiste tool wordt het een stuk eenvoudiger, een screencast video laat het je zien. Daarnaast laat ik je nog mijn favoriete alternatief zien.
  4. Waar haal je de tijd vandaan? Hoe krijg je meer gedaan in een dag/week/maand/jaar?
    Goed plannen! Een gave die niet voor iedereen is weggelegd maar wel valt te leren.
  5. OneTab.
    Een plug-in voor je browser, werkt voor mij als een mega geheugensteun omdat ik hier alles in plaats wat ik niet wil vergeten.

Laat vooral weten in een reactie of je deze tips handig vindt en of je dit vaker wilt terug zien.

 

 

Gespot! 5 Gouden Tips

1. Frankwatching: Is bloggen nog relevant in 2020? >

Kim Pot (marketeer en tekstschrijver) vroeg zich af of er in 2020 nog wel een behoefte is aan een blog zoals we die nu kennen.

We gaan massaal aan het vloggen en scrollen door Instagram alsof ons leven ervan afhangt. Hoe relevant is ‘de blog’ in 2020 nog? Ik vroeg het aan drie experts.

De drie experts zijn Elja Daae (spreker, trainer en auteur op het vlak van online content en social media), Kim Nelissen (tekstschrijver) en Roos van Vught (socialmedia). Naast hun visie op het bloggen in 2020 zijn ook de reacties die onderaan het artikel worden gegeven interessant om te lezen.

De zakelijke blog blijft naar mijn mening gewoon bestaan, al is het wel een goed om duidelijk een onderwerp te kiezen. De zogenaamde niche dus (lees ook: Een nichemarkt kiezen: hoe, wat, waarom en wanneer.) Een blog hoeft niet alleen tekst te bevatten maar kan bestaan uit diverse vormen van content, dat maakt het meer dynamisch waardoor je ook verschillende mensen uit je doelgroep aanspreekt.

Als ik zou zeggen dat bloggen in 2020 nog steeds zin heeft is het als de reclame “Wij van wc eend adviseren wc eend”: een deskundige die advies geeft dat in lijn ligt met zijn eigenbelang. Lees daarom het artikel en vorm je eigen oordeel.

 

2. De Videovakvrouw: Ondertitelen van je video met de iPhone app MixCaptions

Als je dan een blogartikel hebt gemaakt dan kun je er net zo goed ook een video van maken. Een lange versie die je bijvoorbeeld bij je artikel voegt (je houdt van lezen of kijken en nu bedien je beide groepen) of je maakt diverse korte video’s die je kunt gebruiken op bijvoorbeeld social media. Meer doen met minder dus, mijn lijfspreuk (lees ook het artikel dat ik hierover maakte).

Een video wordt nog beter door hem te ondertitelen. Heel handig om zonder geluid aan toch video te kunnen bekijken, deze video’s worden echt een stuk beter bekeken dan zonder ondertiteling.

Ondertitelen is best een werkje, er komen gelukkig steeds meer tools beschikbaar die het je makkelijker maken. Zo ook deze iPhone app MixCaptions. De videovakvrouw heeft er een handige video over gemaakt die je stap voor stap laat zien hoe je dit doet.

 

Heb je geen iPhone dat zijn de online tools Kapwing of Triple8 een aanrader, ook daar heeft ze een video over gemaakt.

.

 

 

3. KGOM: Uitgebreid zoekwoordonderzoek zonder Google Keyword planner, dat kan met deze tool >

.

Voor het verwerken van zoekwoorden is de WordPress plug-in Yoast onmisbaar: makkelijk in gebruik en zeer doeltreffend. Het vinden van de juiste zoekterm blijft echter altijd wel een dingetje. Karel Geenen van KGOM gebruikt hiervoor de tool Infinite Suggest en heeft hier een handige screencast video van gemaakt.

 

Zelf ben ik groot fan van de online tool Answerthepublic. Voer een kernwoord is en ontdek welke zoekvragen omtrent dit woord aan zoekmachines is gevraagd. Daarnaast krijg je nog veel meer suggesties, teveel om op te noemen. Het mooiste is dat het allemaal zeer visueel wordt aangeboden (daar val ik voor), is dit niets voor jou dan kun je het ook naar een tekstuele weergave wijzigen.

Kijk maar eens naar het voorbeeld omtrent het woord “blogging” dat ik het ingevoerd.
Probeer beide tools zelf eens uit en kijk wat het beste voor jou werkt.

 

gespot! 5 gouden tips | succesvol-bloggen.nl
Answerthepublic.com

.

4. Structuurjunkie: Plantraining >

Waar haal je de tijd vandaan om een blogartikel te maken? Je week zit al zo bomvol, daar kan echt niets meer bij. Dat denk je… want het is een kwestie van prioriteiten stellen en slim omgaan met je tijd. Plannen dus. Deze online plantraining (6 modules) helpt je om meer tijd te creëren in de week. Bij de training zit ook een papieren planner (love it), hier ga je mee werken.

In principe is het gebruiken van een planner simpel. Deze simpele tips en tricks ga ik je dan ook allemaal leren, zodat je ze meteen zelf kan toepassen.

 

structuurjunkie planning
Structuurjunkie plantraining

 

Gebruik ik zelf deze planner en online training? Nee, want eerlijk gezegd heb ik de mazzel dat ik van mijzelf ook zo’n structuurjunkie ben. Vind het heerlijk om alles op te schrijven wat ik moet doen, een overzicht te maken en grip te krijgen op zaken als mijn hoofd vol zit.

Toch twijfel ik zelf ook of ik de training zal aanschaffen, omdat ik altijd weer iets bij kan leren. Daarnaast ben ik ook gewoon nieuwsgierig, het ziet er namelijk prachtig uit. Ik volg de blog van Cynthia al jaren en heb haar de lijn zien ontwikkelen, heel inspirerend.

.

5. OneTab browser plug-in >

Als er iets is dat ik echt mega handig vind dan is het de plug-in OneTab. Met één klik op de knop plaats je al je openstaande tabbladen in de OneTab lijst. Door in de OneTab lijst een link aan te klikken open je hem eenvoudig. Het is niet meer dan dat.

Alle sites die ik handig of interessant vind staan open in een aparte tab als ik aan het browsen ben, daarna plaats ik ze met een klik in de lijst. Moet eerlijk toegeven dat ik wel een beetje doorsla want momenteel staan er iets van 948 tabbladen in (haha). Het kost geen extra geheugen dus waarom niet? De tabs slaat hij op op datum, je kunt ze ook samenvoegen en uiteraard wegooien.

Dus als je je afvraagt waar ik alle informatie bewaar die ik tegenkom, dan is het antwoord uit mijn OneTab lijst. Zo ook alle links die in dit artikel staan. Probeer het zelf maar eens uit (ik gebruik die voor Chrome maar hij is er ook voor andere browsers).

 

Ben heel benieuwd welke van deze bovenstaande tips jou gaat helpen, laat het vooral weten door een reactie onder dit artikel te plaatsen.