Infographic: Bloggen Met én Zonder Tekst. Wat is het?

Infographic Bloggen Met en Zonder Tekst - Succesvol-Bloggen.nl

Infographic Bloggen Met én Zonder Tekst

Verhalen vertellen is een van de oudste vormen van vermaak. De vorm om een verhaal te vertellen verschilt enorm, het hangt van de luisteraar / kijker af. Zo werden vroeger verhalen in tekeningen uitgebeeld, denk maar aan oude grot tekeningen in de prehistorie. In de oudheid werden gedichten veel gebruikt omdat de dichtregels makkelijk te onthouden waren. En wat dacht je van de verhalen in de gebrandschilderde ramen in kerken voor de ongeletterden?

Van oorsprong worden verhalen mondeling vertelt.  In de oertijd zaten de mannen en vrouwen rond het kampvuur. Nog steeds heel fijn om te horen, vooral tijdens vakantie. Spannende verhalen waarbij je goed bang wordt gemaakt. Ik heb als kind heel wat uurtjes slapeloos doorgebracht in mijn tentje.

Tegenwoordig hebben we natuurlijk internet en ik hoef je de mogelijkheden daarvan niet te vertellen. Maar ook het begrip van “verhaal” is ruimer. We hebben het nu over online content, informatie. Het verhalende element is hierbij vaak een beetje zoek. Omdat het allemaal zo snel gaat hebben we geen tijd meer voor verhalen. We willen de informatie waarnaar we op zoek zijn snel en efficient krijgen. Niet voor niets kijkt een zoekmachine als Google naar het beste zoekresultaat bij de gestelde zoekvraag.

Toch willen we steeds meer echte pure verhalen. Niet voor niets is storytelling zo populair. Want echte verhalen doen wat met onze emoties. Ze komen binnen en worden beter onthouden. In het onderwijs worden verhalen gebruikt voor zowel de emotionele- als sociale ontwikkeling. Leerprogramma’s worden op een dusdanige manier vormgegeven dat de informatie zo goed mogelijk blijft hangen. Daar zijn verschillende manieren voor.

Een mooie vorm om een verhaal ánders vertellen is via een infographic, hierbij zijn woord en beeld even belangrijk. Samen vormen ze een verhaal. Je leest het van boven naar beneden, waarbij de “conclusie” aan het einde staat. Op internet zijn er velen te vinden, ze zijn immens populair. Omdat je alleen de kern vertelt, alle poespas (de details die niets bijdragen aan het grote geheel) zijn weg.

De infographic hieronder vertelt het verhaal van Bloggen Met én Zonder Tekst, een verhaal in woord en beeld. Zonder al te veel moeite lees je het verhaal, weet je de kernpunten en snap je waar het over gaat. Dit verhaal kan ik ook schrijven, in een video verwerken, een podcast van maken, e.d. Het mooie is dat je van één verhaal meerdere verhalen kunt maken. Met steeds een andere invalshoek, waardoor je verschillende “luisteraars / kijkers” hebt. De focus kun je verleggen op een steeds verschillend onderdeel.

Jij hebt ook een verhaal te vertellen, jouw eigen verhaal. De ene keer “groots en meeslepend” en de andere keer veel meer informatief. Die afwisseling zorgt voor spanning bij je bezoekers. De manier waarop je jouw verhaal vertelt wissel je ook af, zodat jouw verhaal blijft boeien en luisteraars / kijkers blijft aantrekken. Daar draait het online om: mensen willen jouw verhaal horen. Omdat jij een eigen unieke kijk en blik hebt op hetgeen jij doet. Zoals niemand anders kan.

Er zijn vele blog experts. Er is er echter maar één die het doet zoals ik: Bloggen Met én Zonder Tekst. Met liefde leer ik het jou.. Zodat de verhalen die jij te vertellen hebt een zo groot mogelijk publiek krijgen.

Wil jij jouw verhaal ook in een infographic vertellen? Leer het zelf of neem contact met mij op, dan kan ik er één voor jou maken.

 

 

Infographic Bloggen Met en Zonder Tekst| succesvol-bloggen.nl | blog | bloggen | infographic | blogcoach