Anders Kijken zorgt voor interactie met je ideale klant

anders kijken

Anders kijken: de manier waarop je tegen zaken aankijkt, een mening of juist je twijfels ergens over hebt. Maar ook letterlijk laten zien wat jij ziet. Allemaal ingangen (haakjes) om jouw eigen authentieke verhaal te vertellen. Een basis voor een blog, social media bericht, nieuwsbrief, video, e.d. Dat wil ik je met dit artikel laten zien en ervaren. Waardoor je meer interactie krijgt.

“Anders kijken” vormt, samen met “Omdenken” en “Meer doen met Minder”, mijn kernwaarde. Zijn de rode draad in mijn denkwijze en werk. Graag laat ik jou er kennis mee maken in een drietal artikelen.

 

Wat is Anders kijken?

Letterlijk is anders kijken

“Meekijken door de ogen van een ander”

Wie daar echt haar werk van heeft gemaakt is fotograaf Else Kramer, daarover later meer.

Mijn opa was kunstschilder, had een groot atelier in huis.
Als ik daar logeerde gingen we in de ochtend altijd een lange wandeling maken. Hij liet mij door zijn ogen kijken. De foto die boven dit artikel staat is hier echt een voorbeeld van. De mooie lucht, hoe het zonlicht speelt met het water, de schaduwen van bomen, van alles!  We waren dan echt op reis. Dit gebruikte hij weer in zijn schilderijen. Dat liet hij mij in het atelier zien.

Als ik nu buiten ben kijk ik nog steeds met zijn blik. Nu attendeer ik mijn zoon op mooie luchten en kleine details die ik zie. Ik merk dat hij het ook oppakt. Zo zag ik hem een vriendje aanstoten toen hij een mooie bloem tussen de stoeptegels zag.

Fotografen laten ons letterlijk zien wat zij zien m.b.v. hun foto’s. Zoals de onbevangenheid van mensen waardoor ze er ontspannen op staan. Ook als ze denken dat ze niet fotogeniek zijn. Dit doen bijvoorbeeld Marjolijn Maljaars en Yvonne ten Bruggencate.

Ook andere professionals delen hun blik delen met ons, om te laten zien wat zij zien. Zoals grafisch ontwerpster Cheryl Porcelijn die ons meeneemt op kleurenreis in haar blog. Wat voor een betekenis heeft een kleur in je huisstijl en welke uitstraling geeft het af? Reuze interessant!

Dit zijn allemaal voorbeelden van letterlijk Anders Kijken, dus kijken door de ogen van een ander. Maar je kunt ook naar binnen kijken.

 

Anders kijken naar binnen

Iedereen is uniek, alleen beseffen we dat veel te weinig. Spiegelen we onszelf te vaak aan een ander. Zien we de tekortkomingen in plaats van alles wat er al is.

Daarom is mijn eerste opdracht, als ik met iemand samenwerk, altijd naar binnen gericht. Om te kijken wat er allemaal in jou zit. Wat je doet, waarom je het doet, hoe je het doet. Want als je zelf bewust bent van deze unieke basis, weet je dit over te brengen en mee te nemen in al je communicatie naar buiten toe. Dan trek je ook de juiste mensen aan.

Zo gaf ik van de week een workshop aan 6 deelnemers. Alle 6 deden ze in de basis iets anders als ondernemer maar er was één rode draad: burn-out. Op verschillende manieren helpt ieder van hen mensen met burn-out klachten (in welk stadium dan ook): hypnotherapie, wandelcoaching, ademhaling, schilderen, yoga en familieopstelling.

Eén onderwerp en zoveel verschillende manieren om er mee aan de slag te gaan.
En dan nog … de manier hoe zij dit aanpakken maakt hen uniek. Want er zijn bijvoorbeeld genoeg wandelcoaches, waarom kies je dan juist voor die ene persoon? Omdat dié persoon precies aansluit bij jou en bij jouw behoefte.

Dat is precies de reden dat deze 6 deelnemers bij mij in de workshop zaten en niet bij iemand anders. Er was een match op diverse vlakken.

Hoe meer je van jezelf laat zien hoe meer je de juiste klanten aantrekt.
Waarbij je zeker niet je privéleven openbaar hoeft te maken.

 

e-book 21 frisse ideeen voor het maken van nieuwe bogartikelen | succesvol-bloggen.nl | content | blog

 

 

Zelf leren anders kijken

Ik noemde haar al eerder: fotograaf Else Kramer die van Anders Kijken haar werk heeft gemaakt. Zij heeft echt een super leuke challenge waar je op elk moment, gratis, aan mee kunt doen. Echt een aanrader! Zes dagen lang krijg je per mail een kijkopdracht. Vervolgens maak je een foto, maakt niet uit met wat voor een camera. Het kost je hooguit 15 minuten per dag. Ook leuk trouwens om met je kinderen te doen in een vakantie.

Zes dagen lang ben je elke dag heel bewust aan het kijken naar de wereld om je heen.
Je kunt het alleen doen of met een groepje, dan meld je je op hetzelfde moment aan.

Ik kan er nog meer over vertellen maar dat doet Else prima zelf.
Doe gewoon mee en probeer het uit >

 

anders kijken else kramer pinterest
Link naar Pinterest borden van Else Kramer.

 

 

Anders kijken toepassen in je online communicatie zoals je blog en social media

Anders kijken is eenvoudig: neem mensen mee en laat zien wat jij ziet, ervaart, beleeft en voelt. Want wat voor jou vanzelfsprekend is, is dat voor een ander niet.

Als je dit gebruikt in je berichten zul je merken dat je meer interactie krijgt. Het kan bijvoorbeeld een eyeopener zijn of iemand is het er helemaal niet mee eens en heeft een andere mening. Wees hier niet bang voor. Besef dat iedereen met een andere blik kijkt.

Bloggen Met en Zonder Tekst is mijn Anders Kijken. Ik laat jou zien dat je kunt bloggen op een andere manier dan alleen in tekst. Waardoor er ruimte en creativiteit ontstaat. Bij jezelf en bij je “lezer”.

 

 

Frisse blik nodig?

Blijf je in dezelfde cirkel hangen? Wil je weten wat je kunt doen met hetgeen jij al hebt? Geen idee wat je kunt vertellen, hoe je het moet vertellen en vooral waar je het vertelt? Ik denk graag met je mee. Stuur mij gerust, geheel vrijblijvend, een bericht. Kijk ook eens naar het aanbod van diverse trainingen, on- en offline.

 

 

Geen tijd om te lezen? Pin nu, lees later.

Anders kijken zorgt voor interactie met je klant. | Succesvol-Bloggen.nl | kijken | anderskijken | omdenken | blog | uniek