Gezichten zien in alledaagse voorwerpen, prettig gestoord

gezichten zien in alledaagse voorwerpen

Gezichten zien in alledaagse voorwerpen. Als je goed kijkt zie je ze overal om je heen. Ik ben er dol op! Het maakt de wereld vaak net een beetje leuker. Als je nog leuk beeldmateriaal zoekt voor je toekomstige blog artikelen en geen stockfoto’s wilt gebruiken dan is dit wel heel erg gaaf. Het enige dat je nodig hebt is je mobiel of een aparte camera om het vast te leggen. Misschien nog een setje met opplak oogjes in je tas voor de zekerheid. Waarom dat is zie je verderop in dit artikel.
I see faces … wist je dat daar een speciale benaming voor is?

 

Waarom we gezichten zien in alledaagse voorwerpen

Als je het eenmaal gezichtjes ziet in alledaagse voorwerpen dan kun je er ook niet meer mee stoppen. Er is zelf een aparte naam voor: Pareidolie.

“Pareidolie is een psychisch verschijnsel, een vorm van een illusie waarbij iemand een zodanige interpretatie van onduidelijke of willekeurige waarnemingen heeft, dat hij hierin herkenbare dingen meent waar te nemen.

De reden voor het verschijnsel ligt er waarschijnlijk in dat de hersenen behoefte hebben aan het leggen van verbanden tussen verschillende elementen, ook als die er eigenlijk niet zijn.”

Bron Wikipedia

Weer wat geleerd! Gelukkig zijn er heel veel mensen die hier “last” van hebben. Anders ga je bijna aan jezelf twijfelen (o.k…. ik ging mijzelf twijfelen).

Onderstaand een paar verschillende uitingen van dit fenomeen.

 

Putdeksels

De hele stad ligt er vol mee, in welke stad je ook komt. We stappen er achteloos overheen, merken het vaak niet eens op. Totdat je er opeens een gezichtje in ziet. Dan ga je er op letten.

 

Funny faces in dagelijkse gebruiksvoorwerpen

Ook thuis heb je soms te maken met grappige gezichtjes. Zomaar op een apparaat, op de muur of ergens in je huis. Ook nu moet je blik er op vallen. Maar als je er eenmaal één ziet dan ben je verkocht, dan ga je erop letten.

 

Een bericht gedeeld door I See Faces (@seefaces) op

Een bericht gedeeld door I See Faces (@seefaces) op

 

Eyebombing

Eyebombing is even simpel als briljant, je plakt van die google oogjes op alledaagse voorwerpen waardoor ze gaan leven. Want vaak zitten de gezichten er al in maar ontbreken de ogen. De onderstaande voorbeelden zeggen genoeg.

 

 

Street art

Nog een stap verder gaan deze tekeningen. Uitgangspunt is iets wat er al is en daar is een tekening bijgemaakt. Helaas zie ik er maar zelden een in het echt. Deze foto’s geven mij altijd een grote glimlach.

 

 

Heb je vakantie? Kijk dan eens om je heen of je verborgen gezichtjes ziet. Maak er een foto van, wie weet waar je hem nog voor kunt gebruiken!

Ik ga er ook mee aan de slag, nou ja ik. Zoonlief. De foto’s zul je ongetwijfeld of hier op mijn blog of op Facebook of Instagram tegenkomen. We zijn al aan het experimenteren, haha.

 

Gezichten zien in alledaagse voorwerpen, zie jij ze ook?

 

Geen tijd om het artikel te lezen? Pin nu en lees later.

Gezichten zien in alledaagse voorwerpen, prettig gestoord. Succesvol-Bloggen.nl #faces #bloginspiratie #funnyfaces