Social Media Inspiratie Augustus

Unieke-social-media-inspiratie-Augustus-2019

Unieke social media inspiratie: Augustus 2019

Augustus is in alle opzichten de maand van de inspiratie. Er is ruimte en rust voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Er is ook tijd om terug te kijken op de afgelopen maanden. Daarnaast laad je je op voor de aankomende drukke septembermaand. Dat is vaak weer rennen, vliegen en draven. Al deze elementen zijn dan ook de inspiratiebron voor de social media berichten van deze maand.

 

 

Een eigen visuele social media strategie die staat als een huis

Geen Hapsnap berichten meer maar posts waarmee je precies de juiste mensen aantrekt.
Berichten die je niet uren tijd kosten. Social media die voor je werkt in plaats dat jij je een slag in de rondte op social media werkt. Kortom, je wilt dat social media monster temmen en de regie krijgen.
Daar help ik je bij. Je ontdekt hoe je slimme berichten maakt in minder tijd en die ook nog eens wat opleveren. Niet alleen reacties en likes maar vooral potentieel nieuwe klanten.

Het lijkt niets op de inspiratie die hieronder staat, want dat is Hapsnap en zonder strategie of visie. Hieronder is alleen ter inspiratie, jij wilt meer dan dat.
Daarvoor kan ik je op diverse manier helpen: 1-op-1, in een dagdeel of een dag, in een groepstraining, in company, voor een langere periode van 3 tot 6 maanden of in een op maat gemaakt programma, Bekijk het overzicht hier.

 

Terugkijken op de vorige maanden?

Wie weet haal je nog inspiratie uit de voorgaande maanden, je vindt ze hier:
Januari, Februari, Maart, April, Mei, Juni en Juli.

 

 

Social media inspiratie Augustus

 

In deze zomermaand geef ik het weekend het thema “Snapshot jezelf”: laat zien waar je bent en wat je doet.
Lastig om een goede selfie te maken? Lees dan het artikel 5 Selfie Tips als je wat ouder bent.

 

Do. 01 – Welke vraag heb je afgelopen week / maanden van een klant gekregen en is je altijd bijgebleven? De vraag kun je best iets aanpassen zodat hij voor een groter publiek relevant is. Deel het antwoord dat je gaf ook met je bezoekers.

Vrij. 02 – Deel een weggever, video, e-book, checklist, stappenplan, meditatie, werkboek o.i.d. die alleen dit weekend te downloaden valt. Als extra cadeau voor de “thuisblijvers”. Kies degene die het het beste gedaan heeft tot nu toe.

Zat. 03 –  #snapshotjezelf
Zon. 04 – #snapshotjezelf

Ma. 05 – Inspiratie maandag: geef jouw bezoekers de inspiratie die ze kunnen gebruiken voor deze week / maand. Een goede tip, advies of inzicht. Waar ze misschien niet zo snel aan denken maar die mega waardevol is.

Di. 06 – Deel je laatste blogartikel en vertel waarom je dit artikel geschreven hebt. Waar kwam de inspiratie vandaan?

Woe. 07 – Waar werk je vandaag en waarom? Op kantoor, binnen, buiten? Wat is er anders dan anders? Op een geheel andere locatie werken geeft direct een ander gevoel. Zorgt voor inspiratie, focus en kan zorgen voor een andere kijk op zaken. Maak een foto en vertel erover.

Do. 08 – Inhaker wereld kattendag. Als ontzettende kattenliefhebber kan deze dag mij uiteraard niet ontgaan. Maar wat moet je er zakelijk mee? Daar heb ik iets op bedacht: wat is de ergste “kat” die je gekregen hebt? Een kat als in een negatieve reactie, on- of online. Waarom raakte je dit zo?

Vrij. 09 – Gelijk een test hoe goed je dit artikel leest: vandaag ga ik trouwen!

Zat. 10 – #snapshotjezelf
Zon. 11 – #snapshotjezelf

Ma. 12 – Wat hoop je deze week voor elkaar te krijgen? Hoe ga je dat doen? Welke acties zet je in? Wat kunnen jouw volgers daarvan leren, hoe krijgen ze hier inspiratie van? Wat voor belemmeringen zijn er? Welke beren zie je op de weg?

Di. 13 – Deel een wetenswaardigheid over jouw product, dienst of service. Maak er een echt weetje van, deze worden goed onthouden én gedeeld. “Wist je dat 80% van de mensen die op je blog komen nieuwe bezoekers zijn?

Woe. 14 – Deel een blog, bijdrage of video van iemand anders. Wat is de connectie met jou, waarom is dit waardevol voor jouw bezoekers?

Do. 15 – Wie was je allereerste klant en hoe heb je deze geholpen? Wat heb je van deze eerste klant zelf geleerd? Klopte het aanbod wat je deed met de werkelijkheid?

Vrij. 16 – Vraag je bezoekers je te volgen op Linkedin. Elkaars netwerken vergroten en versterken is altijd waardevol. Volg je mij al? Stuur gerust een connectieverzoek.

Zat. 17 – #snapshotjezelf
Zon. 18 – #snapshotjezelf

Ma. 19 – Bedenk een leuke winactie en maak de winnaar aanstaande vrijdag bekend. Een winactie kan bijvoorbeeld een e-book zijn, een gratis coachsessie, een echt boek, een deelname aan een training of workshop, e.d. Wat is het waar je potentiele klant om zit te springen. Een win-like actie op Facebook mag niet, maar je kunt hier op diverse manieren creatief mee omgaan.

Di. 20 – Zet een klant in het zonnetje. Vertel over zijn / haar bedrijf en wat jouw ervaring is met jullie samenwerking. Vergeet vooral ook niet een link te plaatsen naar website / social media (en uiteraard een tag).

Woe. 21 – Inhaker: dag van de ondernemer. Wanneer ben jij ondernemer geworden en waarom? Wat staat je nog het meest bij van je begin tijd? Wat zou je je jongere zelf voor tips en adviezen geven?

Do. 22 – Op welke manier houd jij je vakkennis op peil? Moet je jaarlijks een certificaat halen? Een training volgen? Een opfriscursus doen? Wat heb je de afgelopen maanden gedaan of ga je de aankomende maanden doen?

Vrij. 23 – Maak de winnaar van de winactie die je afgelopen maandag hebt gemaakt bekend. In een bijdrage of een nog leuker: in een live video.

Zat. 24 – #snapshotjezelf
Zon. 25 – #snapshotjezelf

Ma. 26 – Met wie wil jij deze week in contact komen en waarom? Hoe ga je dit voor elkaar krijgen? Wat ook kan: help elkaar deze week. Het “Jij zoekt en ik bied” principe. In principe zijn we 6 stappen verwijdert van de persoon met wie wij in contact willen komen. Als je elkaar helpt kom je verder.

Di. 27 – Ben je zakelijk actief op Pinterest? Deel je account of een specifiek bord met je bezoekers. Vergeet vooral niet te vertellen waarom ze je daar ook moeten volgen, wat is de toegevoegde waarde?

Woe. 28Maak een poll met daarin een uitgesproken stelling of aanname over jouw vakgebied. Niet te moeilijk, gewoon een stelling die makkelijk met of nee te beantwoorden valt.

Do. 29 – Deel een blogartikel dat je precies 3 geleden hebt gemaakt. Hoe kijk je daar nu tegen aan (het onderwerp, de manier van schrijven, de foto, e.d.). Is het nog actueel of hopeloos veroudert?

Vrij. 30 – De zomervakantie is bijna voorbij, langzaam is iedereen weer terug en gaat het “normale” werkleven weer beginnen. Welke plannen liggen er op stapel voor de aankomende maand of het kwartaal? Kun je mensen al warm maken voor iets dat komen gaat?

Zat. 31 – #snapshotjezelf

 

 

Heb jij tips voor de maand september? Laat het mij weten.

Heb jij leuke tips voor de maand september of voor een andere maand?
Laat het mij weten en plaats het als reactie onder dit artikel, dan neem ik ze graag op.

 

Elk maand deze unieke social media inspiratie in je mailbox ontvangen?

Geen stress meer over wat je nu weer moet plaatsen? De inspiratie gewoon in je mailbox, gratis en voor niets? Schrijf je in en je ontvangt ze gewoon in je mailbox.