Social Media Post Inspiratie Oktober 2019

Unieke-social-media-inspiratie-Oktober-2019

Unieke social media inspiratie: Oktober 2019

Op de een of andere manier is de maand oktober ooit uitgeroepen tot “woonmaand”. Zo is er bijvoorbeeld de woonbeurs in de RAI van Amsterdam. Om daarop in te haken zijn er een aantal inspiratieberichten waarmee je kunt laten zien hoe jij werkt. Je kamer, werkruimte in een kantoor, in een bedrijfsverzamelgebouw of waar je ook maar zit. Laat het zien en vertel je motivatie erachter. Veel mensen zijn dol op dit soort binnenkijkers, het brengt jezelf namelijk ook weer op ideeën. 

Deze social media berichten kun je eenvoudig uitbreiden naar een blogartikel, dan maak je het iets uitgebreider. Zo simpel kan het zijn. Uitgebreider is bijvoorbeeld 400 woorden. De omvang maakt niet uit als het maar waardevol is voor degene die het leest.

 

Terugkijken op de vorige maanden?

Wie weet haal je nog inspiratie uit de voorgaande maanden, je vindt ze hier:
JanuariFebruari, Maart, April, Mei, Juni , Juli, Augustus en September.

 

Social media inspiratie Oktober

 

Di 1 – Inhaker: Nationale Koffiedag. Zullen we een keer koffie drinken om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen?” Als je op elk verzoek in gaat kom je aan je werk niet meer toe. Wat is de meest waardevolle én waardeloze afspraak geweest? Zonder specifiek namen te noemen, het gaat om een herkenbare situatie.

Woe 2 – Deel een online life hack. Iets dat voor jou heel vanzelfsprekend is maar waarvan je weet dat je doelgroep hier echt veel profijt van heeft. Shortcuts, een plug-in of een extensie. Maak er eens een kort filmpje van.

Do 3 – Deel iets waar je echt een hekel aan hebt en vraag wat jouw volgers hiervan vinden op een schaal van 1 tot 10. Bijvoorbeeld BTW aangifte doen, facturen maken, urenregistratie, troep op je bureau, een ongezellig ruimte …

Vrij 4 – Inhaker: World Smiley day. De bekendste emoij viert vandaag zijn verjaardag! Deze emoij is ontstaan om elkaar wat vaker een glimlach te geven. Deel een foto of verhaal dat een glimlach oplevert.

Zat 5 – De afgelopen maanden heb ik steeds het weekend vrij gehouden, dat bevalt prima en laat ik zo.
Zon 6 – Als je dan toch iets moet delen laat dan zien hoe jouw zondag eruit ziet. Om in het thema van de woonmaand te blijven: wat zijn werk gerelateerde tips voor je bureau of werkplek in huis?

Ma 7 – Waar kijk je naar uit deze week? Een event, bespreking, ontmoeting? Wat hoop je te verwachten?

Di 8 – Follow Me Follow You. Vraag mensen je te volgen op een speciaal kanaal en volg in ruil terug. Dit kun je ook in een zogenaamd treintje doen: je reageert op de persoon die boven je staat in de reacties.

Woe 9 – 9 Tips om … Welke korte maar handige 9 tips kun jij geven? Vraag je volgers het vooral aan te vullen, Of vraag welke het meeste aanspreekt, nieuw is of juist al veel wordt gebruikt.

Do 10 – VideoTip! Maak een korte video en geef hierin een waardevolle tip. Zoiets als dat ik ook doe bij de BlogTips in 60 seconden.

Vrij 11 – Wat geeft jou het ultieme vrijdag gevoel? Het vrije weekend voor de deur? Alle taken die je gedaan hebt? De resultaten die je bereikt hebt? Wat heeft jou heel gelukkig gemaakt deze week waardoor je een super vrijdag gevoel hebt?

Zat 12 – Goede weekend tips? Of juist lekker offline.
Zon 13 – Filmtips? Netflixtips? Boekentips?  Hoeft niet, mag wel.

Ma 14 – Hoe ga jij deze week tijd besparen? Slim werken, een speciale app gebruiken

Di 15 – Deel je laatste blogartikel. Maak er een lekker sappige inleiding bij, plaats de link als tekst in het bericht op kies ervoor om het als eerste reactie direct onder je bericht te plaatsen.

Woe 16 – Inhaker: Dag van de baas. Oorspronkelijk bedoelt om de band tussen baas en werknemer te versterken. Als ondernemer ben je eigen baas. Geef daarom iets cadeau aan je volgers. Een korting of een product, een gesprek een whitepaper … verzin het maar.

Do 17 – Throw back Thursday. Wat deed je precies een jaar geleden? Hoe kijk je daar nu op terug?

Vrij 18 – Breng je product, dienst of service onder de aandacht. Laat zien wat het oplost en wat de bijkomende voordelen zijn: het voordeel van het voordeel. Een zonneluifel geeft schaduw en lost het probleem van veel zon in je woonkamer op. Bijkomende voordelen zijn dat het een grote sfeermaker is en dat je veel beter op een beeldscherm in je huis kunt kijken. Raar voorbeeld misschien maar je begrijpt nu wel wat ik bedoel.

Zat 19 – Lekker niets, luieren. Hoe ziet dat er bij jou uit?
Zon 20 – Hoe maak jij tijd voor jezelf? Wat zijn jouw tips?

Ma 21 – Laat de diversiteit van je week zien. Wat zijn vaste terugkerende werkzaamheden en wat is incidenteel? Geef hiermee een kijkje achter de schermen. Ook super goed te gebruiken voor een uitwerking van een blogartikel.

Di 22 – Inhaker: CAPSLOCK DAY. Als je alles in hoofdletters schrijft dan komt dat nogal schreeuwerig over. Soms accentueert het een bepaald woord in een zin, dat is prima. Zeker in titels. Kijk maar eens bij de titels op YouTube, daar wordt volop mee geëxperimenteerd. Pas het zelf ook eens toe in een bericht dat je maakt, zet de belangrijkste boodschap in HOOFDLETTERS.

Woe 23 – Wat zijn jouw branding kleuren en waarom heb je hiervoor gekozen? Wat is het verhaal hierachter? Hoe werkt dit door? Komt het ook terug in de interieur van je werkruimte? Bijvoorbeeld een muur in een speciale kleur, notitieblokken, koffiekoppen,…

Do 24 – Met wie werk jij heel graag samen en waarom? Wat doet deze persoon voor jou en waarom doe jij dit zelf niet? Probeer iets te kiezen waarvan jouw volgers geen idee hebben dat ze dit ook uit kunnen besteden.

Vrij 25 – Breng een weggever van jezelf of van iemand anders onder de aandacht. Waarom is het waardevol? Waarin onderscheid het zich van de rest?

Zat 26 – Dit is het weekend waarop de klok een uur achteruit gaat. De kortere dagen komen er nu echt aan.
Zon 27 – Een uur langer slapen! Of een uur langer buiten zijn. Wat doe je met dit extra uurtje?

Ma 28 – Geef een mooi motivatie mee aan je volgers. Visueel, in audio of tekst. Om het in het thema van wonen te houden deze maand: hoe zorg je dat jij op je best presteert? Hoe ziet jouw omgeving eruit en adviseer jij ook aan je volgers?

Di 29 – Inhaker: Dag van het internet. Wat betekent internet en mobiel zijn voor jou? Wat brengt het je? Wat zijn de voor- en nadelen? Kun je een situatie voorhalen waarbij je geen internet had en je hopeloos was? Bijvoorbeeld net voor een deadline? Deel je verhaal en de reacties stromen binnen.

Woe 30 – Bereikbaarheid, door het internet zijn we 24/7 bereikbaar. Hoe zit het met jouw bereikbaarheid? Wat voor een grenzen stel je? Wat doe je wel en niet op welk tijdstip van de dag / week? Wanneer is de deur open voor je klanten en potentieel nieuwe klanten?

Do 31 – Eerder deze maand heb je al iets vertelt over je branding kleuren, vertel nu iets over de naam van je bedrijf. Waarom heet het zoals het heet? Wat is het verhaal hierachter?

 

Ga lekker aan de slag met deze inspiratie en maak er vooral je eigen berichten van.
Gebruik je eigen woorden, beelden en misschien zelfs wel video. Het maakt niet uit HOE je het doet ALS je het maar doet.
Als je er 1x per maand tijd voor reserveert om berichten te maken heb je er een maand geen omkijken meer naar. Genoeg tijd om interactie aan te gaan.

 

Heb jij tips voor de maand november? Laat het mij weten.

Heb jij leuke tips voor de maand november of voor een andere maand?
Laat het mij weten en plaats het als reactie onder dit artikel, dan neem ik ze graag op.

 

Elk maand deze unieke social media inspiratie in je mailbox ontvangen?

Geen stress meer over wat je nu weer moet plaatsen? De inspiratie gewoon in je mailbox, gratis en voor niets? Schrijf je in en je ontvangt ze gewoon in je mailbox samen met andere waardevolle artikelen.